Om utdanningsmessene

Utdanning & Karriere 2024

På utdanningsmessen får dine elever utforske sine fremtidige muligheter på egne vilkår. Utdanning & Karriere er en komplett informasjonspakke med alt på ett sted.

Hvorfor besøke en utdanningsmesse? 

Utdanningsmessen er det eneste tiltaket innenfor karriereveiledning som tilbyr et så bredt utvalg av muligheter for elever og studiesøkende over hele landet. Her kan elevene finne informasjon om alle norske universiteter.

De møter også representanter fra Lånekassen, høgskoler, fagskoler, folkehøgskoler, internasjonale universiteter, Forsvaret, videregående skoler, opplæringskontor, bedrifter og organisasjoner. I tillegg holdes det spennende foredrag fra relevante aktører.

Sett av litt skoletid og gi elevene dine tilgang til en komplett pakke med informasjon og arrangement som hjelper dem i utdanningsvalget.

Foredrag som treffer dine elever

På utdanningsmessen vil elevene dine også få delta på spennende foredrag som retter seg mot både ungdomsskolen, yrkesfag og studieforberedende. Eksempel på tema som er med i foredragsprogrammet er Fremtidens arbeidsmarked, Bli kjent med Forsvaret, Økonomi og finansiering for elever og studenter, Valg av videregående skole, Høyere yrkesfaglig utdanning og Universitetene i Norge med mer. 

Digital deltagelse – et tilbud for alle 

Den digitale messen gjør det enklere og mer fleksibelt for dere å sette av tid og gi flere elevgrupper anledning til å delta.  Det digitale tilbudet skal være et godt alternativ for de som ikke kan reise på messen, men er også et nyttig verktøy i forberedelsen til fysisk messebesøk.

Når elevene besøker messen digitalt kan de chatte med studenter og andre representanter når messen er live 1. november (2023) og 20. mars (2024). Her kan elevene også få meg seg nyttige livesendinger fra et stort utvalg utstillere. På standene i den digitale Messehallen har elevene tilgang til en stor mengde informasjon om utstillernes programmer og tilbud. Les mer om digital messe her.

Utdanning & Karriere 2024:

Rådgiverforum Norge anbefaler utdanningsmessene 

Ta Utdanning er hovedsamarbeidspartner til Rådgiverforum Norge. De mener at konseptet til Ta Utdanning er et meget godt tilbud til elevene. Her blir elevene på en god måte presentert for det totale tilbudet. De anbefaler skolene å delta og bruke dette som en del av elevenes karriereveiledning. 

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon? 

Ta kontakt på e-post tone@tautdanning.no eller telefon 90 36 57 95 

Utdanning & Karriere 2024: