HjemRekordmange besøkte ...

Rekordmange besøkte jobb- og utdanningsmessen i Fredrikstad!

Jobb- og utdanningsmessen i Fredrikstad er over for denne gang. Nesten 8500 engasjerte og interesserte mennesker var innom messen i løpet av de to dagene den ble arrangert. Nytt av året var jobbmessen arrangert av NAV. Her kunne man få prate med over 30 ulike bedrifter om jobbmuligheter. Dermed fikk de besøkende både innsikt i utdanningstilbud, men også hvilke muligheter som finnes etter studiene.

Praktisk med utdanningsmesse

En av de besøkende var Stian på 15 år, som kom sammen med andre medelever fra 10.klasse på Childrens International School i Moss.

Han fortalte at han aldri har vært på utdanningsmesse tidligere, men syntes det var lærerikt og ikke minst praktisk. Da vi spurte hva han anså som praktisk med messen, svarte han: «Det er praktisk fordi jeg får raske og gode svar direkte fra utstillerne. I tillegg får jeg sett hvordan ting fungerer i praksis». Da tenkte han spesielt på noe han var interessert i; motorsykkelmekanikk. Han fortalte også at han var interessert i mekanikk tidligere, men at han følte seg mer sikker på veien videre etter han fikk pratet med utstillerne. Vi spurte han i tillegg om det var noen utstillere han savnet på messen, men da svarte han kjapt at han hadde fått den informasjonen han var ute etter. Stian hadde med andre ord en plan for hvem han skulle møte, og hva han skulle spørre om i det han besøkte messen.

Inspirasjon til nye ideer

Vi møtte to jenter, Anna på 15 år og Mira på 14 år, som i motsetning til Stian ikke hadde en like klar agenda for dagen. Anna og Mira kommer fra 10.klasse Gressvik ungdomsskole, og ingen av de hadde tidligere besøkt en jobb- og/eller utdanningsmesse.

Da vi spurte de om hvordan det var å snakke direkte med studenter og skoler svarte de «Det er veldig lærerikt, men det er så mye nytt og det er litt vanskelig å vite hva vi skal spørre om».  Likevel fikk vi inntrykk av at messen har gitt de inspirasjon til mulige veier videre da de pratet om hvilke utstillere de likte spesielt godt på messen: «Det er mye spennende her, men vi synes at kunstlinjen og media og kommunikasjon virker veldig spennende». «Selv om vi ikke har bestemt oss helt enda for hva vi skal velge videre, har det vært veldig fint å få besøke messen og få ideer til veien videre»

Vi ønsker de alle lykke til videre!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: