HjemBle sikrere på utdan...

Ble sikrere på utdanningsvalg etter utdanningsmessen!

Denne uken arrangeres utdanningsmessen TaUtdanning i Mørkvedhallen i Bodø. Mange besøkende har tatt turen for å få informasjon om utdanningsmuligheter. Vi har snakket med et par av de mange elevene som tok turen innom messen.

Høgskulen i Volda inviterer til gode samtaler på standen sin.
Høgskulen i Volda inviterer de besøkende til gode samtaler på standen sin.

Aurora og Benjamin går begge 2. året på idrettslinja på Bodin videregående skole. De har vært på utdanningsmessen en god stund, og har snakket med de fleste utstillerne.

Aurora synes utdanningsmessen er en fin mulighet til å finne ut av hva man vil. Hun setter stor pris på muligheten til å snakke direkte med folk, sammenlignet med andre andre arenaer. «Det er lettere å få informasjon på den måten».

Benjamin er enig; «På for eksempel Universitetet i Oslo sine nettsider finner man ikke all informasjonen man vil ha, men når vi får snakke direkte med dem får vi vite om detaljer som vi ikke finner på nettet».

16425747_10154094546256930_7420272368024237471_n
Standen til Forsvaret var godt besøkt under utdanningsmessen

Standpersonellet til Universitet i Oslo, og Forsvaret har gitt Benjamin mye god informasjon. Benjamin virker svært fornøyd med samtalene og forteller at han blant annet har fått informasjon om hvilke tester han bør ta før førstegangstjenesten.

Forsvaret har også vært på skolebesøk på Bodin vgs hvor de er elever. Både Aurora og Benjamin synes det er en stor fordel å møte Forsvaret på utdanningsmessen i tillegg til skolebesøk. En fordel med utdanningsmessen er at det for mange er lettere å gå bort og snakke med folk selv, fremfor å stille spørsmål i plenum.

Vi ser mange gode samtaler på utdanningsmessen i Bodø. Her snakker Høgskolen Innlandet med to besøkende.
Vi ser mange gode samtaler på utdanningsmessen i Bodø. Her snakker Høgskolen Innlandet med to besøkende.

Begge er ganske sikre på hva de vil gjøre etter videregående, og sier at besøket på messen har gitt dem en bekreftelse på dette. Benjamin har lyst å ta førstegangstjeneste og kanskje utdanning i militæret etterpå. Aurora har lyst å ta sykepleierstudier og videreutdanning som psykiatrisk sykepleier. Hun har mest lyst å studere i Trondheim, og savnet å få snakke med NTNU på messen. Begge kunne også tenkt seg å få snakket med Norges Toppidrettsgymnas.

Vi ønsker Aurora og Benjamin lykke til videre!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: