HjemSlik tjener du penge...

Slik tjener du penger på nett basert på din interesse

Tekst og bilder: Inspiro

Har du en spesiell interesse eller hobby? Da har du store muligheter til å tjene penger på nett gjennom å lage nettkurs. Finn ut hvordan.

Kanskje du har brukt mye av tiden din på å studere hvordan hjernen fungerer? Kanskje du har bodd mange år i utlandet, og lært deg et annet språk flytende? Kanskje du driver med hundekjøring og har blitt ekspert på hva som skal til for å få hundene til å samarbeide? 

Eller kanskje du har en stor interesse for golf eller en annen sport, og kan hjelpe andre å bli bedre? Kanskje du har et musikalsk talent som å beherske et eller flere instrumenter? Uansett hva det er, så kan du tjene penger på nett ved å dele din kunnskap med andre. 

Det er flere måter du kan tjene penger på nett basert på din interesse, men spesielt nettkurs skiller seg ut:

Det gjelder å være kreativ og finne det som passer best for akkurat for deg. Du kan starte en nettside, en blogg, en podkast, en videokanal eller et nettkurs for å dele din store interesse og hjelpe andre. 

Selge produkter på nett: Du kan opprette en nettside hvor du selger produkter du har laget eller tjenester du tilbyr. Utfordringen her er å skape produkter folk er villige til å betale for, og skalere til noe som gir deg en god inntekt.

Tjen penger på reklame/affiliate: Er du god til å skrive, kan du lage en blogg hvor du deler den kunnskapen du har med andre, og kanskje tjene noen kroner på reklame og affiliatelenker. Utfordringen her er at det er svært lite å tjene, med mindre du har et meget stort publikum.

Podcast eller videoblogg med reklame: Er du flink til å underholde eller forklare ting kan du lage en podcast. Trives du foran kamera og har en god formidlingsevne, kan du starte din egen videoblogg hvor du lærer bort din interesse slik at andre kan få samme gleden av den som det du har. Utfordringen her, er også at det kreves et meget stort publikum for å kunne tjene penger som influenser og med reklamebasert inntekt.

Lage og selge nettkurs: Folk er villige til å betale for kunnskap. Skaper du et nettkurs kan du ta betalt direkte for tjenesten. Prisen for nettkurs ligger ofte høyt nok til at du faktisk kan skape en inntekt du kan leve av, og med en god metode for å markedsføre nettkurset trenger du ikke en stor fanskare og mange lesere. Du kan rett og slett ta din plass som ekspert og raskt skape en inntekt med et nettkurs.

Å tjene penger på nett basert på din interesse har både fordeler og utfordringer

Fordelen med å dele din interesse og hjelpe andre over nettet er at du kan nå ut til svært mange raskt. Du har også muligheten til å styre din egen hverdag, og bestemme selv når og hvor du ønsker å jobbe fra.

Utfordringen er at det er stor konkurranse, som gjør det mer krevende å nå ut med ditt budskap, bli sett og få en stor nok følgerskare. Hvorfor skal folk velge akkurat deg?      

Enten du velger å starte en nettside, en blogg, en podkast eller en videokanal vil du være avhengig av høye leser- og lyttertall for at du skal tjene penger på det. 

For å komme dit at du faktisk tjener penger på en digital annonsekanal, må du først gi ut det meste av kunnskapen din helt gratis og jobbe utallige timer før du ser snurten av ei krone. Inntekten din vil da avhenge av at andre mener din kanal er verdt å annonsere på.

Det er svært få som klarer å få til en så stor rekkevidde på sin digitale kanal at de faktisk tjener nok penger på nett til at det merkes i lommeboken. 

Velger du derimot å lage et nettkurs basert på din interesse, kan du tjene penger på nett ved å ta betalt for din kunnskap, samtidig som du raskere vil etablere deg som en autoritet innen ditt tema. 

Det er ubegrensede muligheter for hva du kan lage nettkurs i. Så lenge du har en interesse du er god på, kan du dele den og hjelpe andre gjennom å lage et nettkurs. 

Og det er faktisk flere enn du tror som ønsker å lære akkurat den kunnskapen du sitter inne med. 

Fordelen ved å lage et nettkurs er at du tar betalt for kunnskapen din, og inntekten din avhenger ikke av leser- eller lyttertall. Du kan skape din egen autoritet innen ditt felt. 

“I løpet av 8 måneder solgte jeg nettkurs for like mye som en vanlig årslønn” 
– Peter Nicolaisen – gitarkurs

Peter Nicolaisen er en av mange vi i Inspiro har hjulpet med å skape en nettbasert inntekt med et nettkurs. Han laget nettkurs basert på sin interesse for å spille gitar. En kursvirksomhet på nett har gitt ham større økonomisk frihet, og muligheten til å styre sin egen hverdag.

Les hvordan Peter tjente penger på nett basert på sin interesse her

Er du nysgjerrig på å lære mer om nettkurs?

Da skal du melde deg på Inspiro Academy sitt gratiskurs “Lær hvordan du kommer i gang med nettkurs”:
GRATIS PÅMELDING HER
Dette gratiskurset går over 7 dager og du mottar én leksjon hver dag på mail. 

Her finner du flere suksesshistorier fra folk som har laget nettkurs
Les mer på Inspiro Academy sin hjemmeside

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: