HjemNy søknadsfrist på s...

Ny søknadsfrist på studier i Storbritannia

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Britiske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden. Storbritannia er da også et populært studieland for mange norske studenter hvert år – faktisk det mest populære blant norske studenter som søker seg til utlandet. Bredden i fagtilbudet er stor, noe som innebærer at du har gode muligheter til å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge.

Søknadsfristen er i år utsatt til 29.januar 18.00 (norsk tid).

Ønsker du å søke deg til studier i Storbritannia i 2021 med oppstart etter sommerferien, er det lurt å være tidlig ute. På grunn av situasjonen i år, har flere studenter valgt å utsette sin studiestart fra i år til neste år. Det vil derfor være færre studieplasser tilgjengelig for studiestart i september 2021.

I Storbritannia fungerer opptaket litt annerledes enn i Norge. De har en hovedfrist 29. januar, men etter denne fristen er det mulig å søke helt frem til 30. juni. Dette fungerer slik at de etter 29. januar har rullerende opptak – slik at du ikke lenge etter du har søkt får vite om du kommer inn eller ikke.

I år vil vi derfor anbefale dere å søke før 29. januar, og det er lurt å komme i gang med søknaden allerede i dag. Ja, du har mulighet for å søke etter 29. januar også, men det vil være vanskeligere enn tidligere på grunn av færre tilgjengelige studieplasser. en studier blir også fylt opp fort!

SONOR samarbeider med universiteter fra Edinburgh i nord til Plymouth i sør. Ønsker du å studere i Storbritannia? Vi i SONOR er her for å hjelpe deg med kartleggingen av hvilket universitet som passer for deg, og hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen. Ta kontakt med en studieveileder hos oss i dag!

5 gode grunner til å studere i Storbritannia

  • Utdanningsinstitusjoner i verdensklasse, og kvalifikasjoner som er gyldige og anerkjente verden over!
  • Et godt etablert internasjonalt miljø – du vil få venner fra hele verden!
  • Fordi det ikke er så langt unna Norge er det verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur om du måtte ønske det.
  • Britisk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som både indirekte og direkte gjør at det er lett å føle seg hjemme i Storbritannia.
  • Når landet i tillegg kan stille opp med en stor variasjon i både omgivelser og studiemiljø, er det ikke så rart om du finner ditt drømmeuniversitet nettopp her.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: