Søk medisin eller tannlege i Latvia!

Tekst og bilder: Study Outside Norway (SONOR)

Har du et brennende ønske om å hjelpe, lindre smerte og gi bedre livskvalitet til menneskene rundt deg? Da kan lege- eller tannlegeyrket passe for deg – og du kan starte dine studier allerede i september!

Study Outside Norway (SONOR) samarbeidspartner i Latvia, Riga Stradins University er grunnlagt i 1950. Ved universitetet kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier. Og du, det er fortsatt ikke for sent å søke! Søknadsfristen er 25. juni

Små klasser og god oppfølging
Klassene ved Riga Stradins University er små og det er i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og bare 8 for tannlegestudier. Her får du garantert god oppfølging. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra 50 forskjellige land – dette tilsvarer 25% av studentmassen.  42% er fra Tyskland, 18% fra Sverige og 8% fra Norge. Dette tilsvarer ca. 150 studenter.

Moderne undervisning
Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan bruke til å øve seg på medisinske teknikker. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work. Før studenter sendes ut på praksis kan de også få prøve seg på simulerte operasjoner på METC.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får studenter øvd seg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil de ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Programmet kan skilte med blant annet forelesninger, workshops, praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

Opptakskrav
Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig, men bare kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk, og de krever minst 4 i både standpunkt- og eventuelle eksamenskarakterer i disse fagene.

Ønsker du å søke eller har spørsmål? Ta kontakt med SONOR på info@sonor.no.

Søknadsfristen er 25. juni