HjemSøk til American Col...

Søk til American College of Norway i dag og begynn til høsten!

Tekst og bilder: American College of Norway og Pernille Rudolfsen

Vi har noen få ledige plasser igjen for norske studenter denne høsten. ACN tilbyr det første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge. Resterende år tar du på et universitet eller college i USA og vi hjelper deg med hele prosessen.

Her kan du lese om hvorfor Pernille valgte ACN og om hennes studier og karriere i USA:

Hvorfor valgte du å starte din bachelorgraden med ACN?
Jeg dro på utveksling gjennom Explorius 2014/2015 hvor jeg ble plassert in Brenham, Texas. Jeg var utrolig heldig når det gjaldt stat, skole, by og vertsfamilie. Selv om jeg var klar over at det å studere i utlandet ikke alltid ville være like enkelt, visste jeg at det absolutt kom til å være verdt det — og jeg hadde rett. På bare ett år hadde jeg fått meg et helt annet, fantastisk liv med mennesker som føltes som familie. Det var som ‘‘mitt andre hjem.’’ Det gjorde meg sterk som person, og jeg lærte så mye om meg selv jeg ikke visste at jeg hadde i meg. Nye språk, kulturer og livsstiler— Jeg VISSTE at dette bare var starten for meg. Jeg var ikke ferdig. Min tid i Texas var ikke over, og jeg klarte ikke engang sette ord på hvor mye jeg savnet det. Selv om jeg visste at jeg måtte gjøre ferdig VG3 i Oslo, visste jeg at jeg ikke ville fortsette studiene etter VG3 i det norske skolesystemet. Jeg passet ikke inn. Å studere i utlandet gir deg så mye mer, og det endret livet mitt helt.

Jeg lengtet veldig tilbake til USA men visste ikke hvordan jeg skulle få til å ta en hel bachelor med tanke på at det var så dyrt. Det var da jeg hørte om American College of Norway! Ved å ta Freshman Year med ACN i Moss, hadde jeg ikke bare mulighet til å spare penger, men jeg fikk en smakebit på hvordan collegelivet var i lille, trygge Norge sammen med både andre norske og amerikanere. Liten, koselig campus med lærere fra USA, noe som gjorde meg utrolig forberedt på overgangen til college. Jeg er SÅ glad jeg valgte å gjøre det, fordi jeg vet jeg ikke hadde vært forberedt nok i det hele tatt uten min tid på ACN og alle de fantastiske menneskene der!

Hvordan fikk ACN bidra til å forberede deg for USA?
ACN bidro til å forberede meg ved å ha klasser som kun gikk på engelsk og professorer fra USA. Vi fikk vite så mye om det Amerikanske skolesystemet som vi ikke visste fra før, og ALT var på engelsk. Fordi campusen og skolen er så liten, var det veldig lett å få veiledning og svar på alt av spørsmål fordi alle kjente hverandre. På store University campuser er det ofte vanskelig å få god veiledning når det er klasser på 200-300 studenter, men ACN var ikke sånn i det hele tatt og det er jeg så takknemlig for.

Nicholas Favero, Director of Marketing and Events, introduserte meg til deres Activities Committee første uken, og jeg meldte meg på med en gang! Jeg har alltid vært en utadvendt og engasjert person så jeg følte at det var midt i blinken for meg. Sammen med Nick og resten av kommitteen, lærte vi hvordan å planlegge, forberede og hoste eventer, som blant annet HomeComing Week, Haunted House og Superbowl Party. Vi lagde plakater og alt av markedsføringsmateriale fra scratch, og jeg skjønte fort at dette var noe jeg ville studere videre. Dette var helt klart det som forberedte meg mest og jeg følte meg veldig klar når det var på tide å reise til Texas som Sophomore. Å være en del av dette på ACN hjalp meg veldig senere i Public Relations karrieren min, og gjorde også at jeg fikk meg et internship som Social Media Coordinator for en blomsterbutikk!

Hva er den mest verdifulle kunnskapen du har lært mens du var på ACN?
Definitivt hvor læringsrikt det var — og miljøet mellom studentene, de ansatte og lærerne. Det var alltid gøy å gå til timene, selv om skolearbeidet var hardt til tider, hjalp vi hverandre og kom gjennom det sammen. Siden det amerikanske skolesystemet er så annerledes fra Norge, hjalp det veldig også at de fortalte oss akkurat hva vi måtte forberede oss på. Hva som var annerledes, hvordan klassene fungerer, hva credits er, open electives, hva å forvente på midterm og final exams, etc. Jeg hadde aldri trodd at en liten skole med 60 studenter kom til å bety så mye for meg som det gjorde, og det er noe jeg virkelig skulle ønske alle kunne oppleve. Alt jeg lærte på ACN var grunnen til at jeg ble akseptert av drømmeskolen min— Texas State University.

Hvilke råd vil du gi til studenter som tenker å studere på ACN og i USA?
Spør spørsmål! Hva enn det er du lurer på— usikkerhet, redd for hjemmelengsel, kostnader— Spør! Ikke la usikkerheten holde deg tilbake, fordi det er så mange som kan hjelpe og veilede, inkludert de ansatte på ACN og alumni som meg. Jeg har vært i deres situasjon og jeg vet hvor mye det er å tenke på. Tro meg! Det kan være så overveldende til tider, men husk at ACN også hjelper deg med hele søknadsprosessen. Du er ALDRI alene i det her! Livet i USA er så gøy, og er en opplevelse du ikke kommer til å få noe annet sted.

Hva likte du best ved din tid på ACN?
Campus-livet var så helt fantastisk. Jeg fikk gode venner jeg fortsatt har kontakt med, både fra Norge og USA. Å være omgitt av ambisiøse mennesker med samme drømmer og lyst til å reise som meg, gjorde at jeg følte en slags nærhet til alle, ettersom samfunnet var så lite og personlig! Det var også veldig gøy å høre alt om det amerikanske campus-livet fra de amerikanske studentene. De ga oss masse tips om livet i USA og fortalte oss alt av hvordan det var å gå på college. Etter å ha hørt mange fine historier fra dem, hadde jeg veldig lyst til å være med i sorority, og jeg ble en del av ZTA første året mitt. De jentene jeg møtte der er fortsatt noen av de beste vennene jeg har her, selv om jeg nå bor i Colorado.

Hvor fikk du går på college i USA, og hvorfor valgte du å gå dit?
Jeg gikk på Texas State University i San Marcos, Texas! Grunnen til at jeg valgte å gå der var fordi det var veldig nære vertsfamilien min, men campusen var utrolig fin. Det var palmetrær overalt, og jeg følte meg hjemme når jeg besøkte for første gang med vertsmoren min. TXST hadde også et kjempefint Public Relations program, en av de beste i Texas, og det var akkurat det jeg ville studere, så alt passet egentlig bare perfekt! Det å kunne dra hjem til vertsfamilien min i helgene var så koselig. Hvis du vil lese hele min historie fra Texas State, publiserte deres University newspaper en artikkel som du kan lese her.

Beskriv din karriere nå som du har fått en amerikansk bachelorgrad.
Jeg graduated fra Texas State i December 2019, og var veldig nervøs når jeg begynte å søke rundt på jobber. Jeg var så heldig å fikk jobb som Social Media Manager i Englewood, Colorado, hvor min nåværende Amerikanske mann også fikk jobb, så vi flyttet hit fra Texas med våre 2 huskier, Athena og Ariel. Jeg jobber med sosiale medier og markedsføring, grafisk design, email design, etc., og trives helt utrolig mye! Jeg føler at jobben kommer ‘lett’ for meg etter alt jeg har lært de siste årene. Om du alltid har hatt lyst til å flytte til USA og ta bachelor på drømmeskolen din, begynn med ACN. Du kommer IKKE til å angre! Ved å skrive dette håper jeg å oppfordre andre til å følge drømmen sin!

Vil du også følge drømmen din om å studere i USA? Start ved American College of Norway!

Vil du vite mer om ACN? Ta kontakt med oss her!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: