Studer i Roma, Barcelona, Berlin, Paris, Cambridge eller København!

Tekst og bilder: Kulturakademiet

Kulturakademiet tilbyr norske akademiske studier i filosofi, samfunnsfag, historie og språk i noen av Europas mest spennende byer! Studiene er et alternativ til folkehøyskole, med undervisning på norsk, men du kommer i gang med studiene. Opptak nå for våren 2022! Kan du tenke deg å studere for eksempel fransk i Paris eller filosofi i Berlin?

Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Kulturakademiet gir deg muligheten til å lære et språk og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Vi gir deg muligheten til å ta studiepoeng som du kan bruke i bachelorgraden din, få studiestøtte fra Lånekassen og en pause fra hverdagslivet som du kan bruke til å planlegge veien videre. Studiene ved Kulturakademiet gir deg nye perspektiver både på studier og arbeid, og er for mange et springbrett til videre studier i utlandet.

Kulturakademiet tar nå imot søknader om opptak på studier for våren 2022. Søknadsskjema finner du her.

Det er fortløpende opptak og rundt 30 studieplasser på hvert studium. For å følge studiet må du ha godkjent studiekompetanse, altså ha fullført videregående skole, før studiestart. Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse i det øyeblikket du søker.

Om studiet

  • Studiene kan gi 30 eller 60 studiepoeng ved bestått høyskoleeksamen som kan benyttes i bachelorgrader ved universiteter og høgskoler.
  • All undervisning foregår på norsk i regi av svært dyktige norske forelesere som ofte bor på stedet. Unntaket er språkundervisningen som er i regi av lokale lærere ved Scuola Leonardo da Vinci (Roma), IHES (Barcelona), GLS (Berlin) og LSI Paris.
  • Undervisningen i Roma finner sted på Casa di Santa Francesca, et gammelt middelalderbygg i Trastevere. I Barcelona foregår undervisningen på Seminari, som er et gammelt kloster rett ved Placa Catalunya. I Berlin holder vi til på den nye og moderne campusen til GLS i Kastanienallee i Prenzlauer Berg. I Paris arrangeres undervisningen på LSI, rett ved Notre Dame. I Cambridge holder vi til rett ved jernbanestasjonen, og i København vil undervisningen være i lokaler sentralt i byen.

Om oppholdet

  • Kulturakademiet ordner innkvartering for deg sentralt i byen. Dere bor som regel mellom 4 og 6 sammen i leiligheten. I utgangspunktet er dere to og to som deler rom, men det er mulig å reservere enerom. I Paris bor man på et internasjonalt studenthus.
  • På hvert studiested er det en senterleder som har ansvaret for det praktiske i hverdagen. Senterlederen hjelper deg med å ha et aktivt sosialt liv, sørger for at du føler deg trygg og blir godt kjent med byen. Det blir arrangert fellesmiddager, utflukter og fellesturer til stranda, parker, kulturelle happenings osv.
  • Hver uke er det et kulturelt program med besøk i museer, gallerier, byvandringer, parker og kirker.
  • Det arrangeres helgeutflukter til blant annet München, Amsterdam, Praha, Napoli, Venezia, Firenze, Madrid, Bordeaux, Baskerland og Andalusia.
  • Midt i semesteret er det en ferieuke der du kan utforske landet du bor og studerer i eller gjøre akkurat hva du vil. Du kan også velge å bli med oss på en tredagers gåtur i Toscana. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi sørover fra Siena gjennom Val d’Orcia som kanskje er det flotteste landskapet i Italia.

Studieprogram 2022

ROMA

BARCELONA

BERLIN

PARIS

CAMBRIDGE

KØBENHAVN

Mer informasjon finner du på kulturakademiet.no