HjemStuder i Roma, Barce...

Studer i Roma, Barcelona, Berlin, Paris, London eller København!

Tekst og bilder: Kulturakademiet

Kulturakademiet tilbyr norske akademiske studier i filosofi, samfunnsfag, historie og språk i noen av Europas mest spennende byer! Studiene er et alternativ til folkehøyskole, med undervisning på norsk, men du kommer i gang med studiene. Opptak nå for våren 2023! 

Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Kulturakademiet gir deg muligheten til å lære et språk og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Vi gir deg muligheten til å ta studiepoeng som du kan bruke i bachelorgraden din, få studiestøtte fra Lånekassen og en pause fra hverdagslivet som du kan bruke til å planlegge veien videre. Studiene ved Kulturakademiet gir deg nye perspektiver både på studier og arbeid, og er for mange et springbrett til videre studier i utlandet.

Kulturakademiet tar nå imot søknader om opptak på studier for våren 2023. Søknadsskjema finner du her. 

Det er fortløpende opptak og rundt 30 studieplasser på hvert studium. For å følge studiet må du ha godkjent studiekompetanse, altså ha fullført videregående skole, før studiestart. Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse i det øyeblikket du søker.

Om studiet

  • Studiene kan gi 30 eller 60 studiepoeng ved bestått høyskoleeksamen som kan benyttes i bachelorgrader ved universiteter og høgskoler.
  • All undervisning foregår på norsk i regi av svært dyktige norske forelesere som ofte bor på stedet. Unntaket er språkundervisningen som er i regi av lokale lærere ved DILIT og Linguaschools (Barcelona), GLS (Berlin) og LSI Paris.
  • Undervisningen i Roma finner sted på Casa di Santa Francesca, et gammelt middelalderbygg i Trastevere. I Barcelona foregår undervisningen på Seminari, som er et gammelt kloster rett ved Placa Catalunya. I Berlin holder vi til på den nye og moderne campusen til GLS i Kastanienallee i Prenzlauer Berg. I Paris arrangeres undervisningen i Kulturakademiets egne lokaler, sentralt i Le Marais. I London holder vi til i Hackney i nordøst, og i København vil undervisningen være på Onkel Dannys plass.

Om oppholdet

  • Kulturakademiet ordner innkvartering for deg sentralt i byen. Dere bor som regel mellom 4 og 6 sammen i leiligheten. I utgangspunktet er dere to og to som deler rom, men det er mulig å reservere enerom. I Paris bor man på et internasjonalt studenthus.
  • På hvert studiested er det en senterleder som har ansvaret for det praktiske i hverdagen. Senterlederen hjelper deg med å ha et aktivt sosialt liv, sørger for at du føler deg trygg og blir godt kjent med byen. Det blir arrangert fellesmiddager, utflukter og fellesturer til stranda, parker, kulturelle happenings osv.
  • Hver uke er det et kulturelt program med besøk i museer, gallerier, byvandringer, parker og kirker.
  • Det arrangeres helgeutflukter til blant annet München, Amsterdam, Praha, Napoli, Venezia, Firenze, Madrid, Bordeaux, Baskerland og Andalusia.
  • Midt i semesteret er det en ferieuke der du kan utforske landet du bor og studerer i eller gjøre akkurat hva du vil. Du kan også velge å bli med oss på en tredagers gåtur i Toscana. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi sørover fra Siena gjennom Val d’Orcia som kanskje er det flotteste landskapet i Italia.

Studieprogram våren 2023

ROMA

BARCELONA

BERLIN

PARIS

LONDON

KØBENHAVN

Mer informasjon finner du på kulturakademiet.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: