HjemStudiespesialisering...

Studiespesialisering med Toppidrett

Tekst og bilder: Akademiet VGS

På Akademiet Toppidrettsgymnas Kristiansand jobbes det for at elevene skal få en balansert hverdag med trening og skole.

Studiespesialisering med Toppidrett
Har du lyst til å holde alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter? Da kan Studiespesialisering med Toppidrett over tre år være det rette for deg! Som elev på dette utdanningsprogrammet følger du vanlige læreplaner for Studiespesialisering, og i tett samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb tilrettelegges trening og undervisning slik at du får størst mulig utbytte av både idrett og utdanning. Du har samme programfagstilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Balanse mellom skole og idrett
Akademiet Toppidrettsgymnas Kristiansand er det stort fokus på å finne den gode balansen mellom skole og idrett. Her jobbes det med utvikling, trivsel og for at elevene skal få en balansert hverdag med trening og skole.

Fokuset er på at elevene skal ha overskudd til å bli gode i sin egen klubb og treningen tilpasses din idretts årshjul. Skolen jobber sammen med din klubb og trener for å regulere belastning, intensitet og fokus gjennom skoleåret. Sportslig leder ved skolen Johan Holte forteller at det legges vekt på opplæring i basis- og prestasjonsfremmende trening.

– I en vanlig uke har vi to basisøkter for alle elevene. Du lærer å trene selvstendig og arbeide med det du trenger for å prestere bedre. Skolen har sitt eget treningsrom med flotte garderober slik at treningsøktene blir av god kvalitet før du er klar for en ny skoledag.

For alle utøvere, inne alle idretter
Akademiet Toppidrettsgymnas Kristiansand er tilknyttet en rekke klubber og trenere, og elevene driver med et bredt spekter av ulike idretter. Fotball og håndball er store idretter på skolen, men det også er elever innen alt fra kampsport til klassisk ballet. Det nyeste tilskuddet er E-sport som er en ny idrett ved skolen. – E-Sport er en ny idrett hos oss. Vil du utvikle ferdighetene dine innen E-sport og satse på lik linje med andre idrettsutøver kan vi tilby en tilrettelagt hverdag med skole, basistrening og mulighet til å reise på konkurranser på lik linje med våre individuelle utøvere, sier Holte.

Ønsker du mer informasjon om tilbudet, kan du kontakte Akademiet Toppidrettsgymnas Kristiansand.

Tlf.: 930 13 808
E-post: kristiansand@akademiet.no
Søk skoleplass

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: