HjemStudiestøtte for ute...

Studiestøtte for utenlandsstudier

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Drømmer du om å studere i utlandet, men er blitt fortalt at det er for dyrt? SONOR hjelper deg med å få kontroll på økonomien.

Du har søkt på en utdanning i utlandet og kommet inn: Hva gjør du nå? Noe av det første du må tenke på er finansiering. I land som USA, Canada, Storbritannia, Australia, Singapore og New Zealand må du betale skolepenger i tillegg til utgifter på mat, husleie, bøker, reiser – alt det en student trenger. Registrer deg for gratis studieveiledning hos oss i SONOR – så får du vite hva som gjelder for akkurat deg og dine studiemuligheter.

SONOR hjelper deg
Mange tenker at utenlandsstudier blir for dyrt, og det vil vi i SONOR gjøre noe med. Våre veiledere hjelper deg med å få kontroll på økonomien før du reiser ut. Vi hjelper deg med å finne et studiested med lave skolepenger, gode stipendmuligheter eller kortere studieløp. I tillegg jobber vi tett med våre universitetspartnere for å sikre deg best mulige økonomiske rammer i studietiden.

Flere av våre samarbeidspartnere har akademiske stipender for deg med høyt snitt, eller egne stipender for deg som norsk søker.

Rimelige studiesteder
For oss i SONOR er det viktig at alle skal ha mulighet til å studere i utlandet. Derfor velger vi å samarbeide med mange studiesteder der skolepengene ligger godt under det maksimale lånet du kan få fra Lånekassen. Spør din veileder om hvilke studiesteder dette gjelder.

En annen måte å spare penger på er å fullføre på kortere tid. Visste du for eksempel at du kan spare over 200 000 NOK ved å velge et universitet i USA der du kan fullføre studiene på 3 istedenfor 4 år? Det kan SONOR tilrettelegge for.

Gode stipendmuligheter
Vi har også oversikt over hvilke studiesteder som tilbyr stipend. Mange britiske universiteter har stipender som de ikke publiserer på sine nettsider – spør din veileder om du er aktuell for et av disse. Ved flere av våre australske samarbeidspartnere får norske søkere tilbud om stipend som reduserer skolepengene med opptil 25 %. For søkere med høyt karaktersnitt er det også mulig å få stipender på opp mot 30 000 USD i året ved våre amerikanske samarbeidspartnere. Det krever en ekstra akademisk innsats, men belønningen er stor. Dette er bare et lite utvalg – snakk med en veileder i SONOR for å kartlegge dine stipendmuligheter.

Lånekassen
Alle SONOR sine samarbeidspartnere støttes av Lånekassen, og får å få en oversikt over hvor mye du kan få i støtte kan du gå inn på SONOR sine sider. Det viktigste er at du setter deg inn i hvor mye du vil kunne få og hva du sitter igjen med i lån. Det kan veilederen din i SONOR hjelpe deg med.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: