Sveitsisk toppskole godkjennes av Lånekassen

Tekst: Trygve Norum-Lunås på oppdrag fra Hotel Institute Montreux Bilder: Hotel Institute Montreux

Nå kan norske studenter få støtte for å studere ved Hotel Institute Montreux, hvor førsteklasses sveitsiske tradisjoner kombineres med amerikansk ekspertise.

Ved den anerkjente og velrenommerte sveitsiske skolen Hotel Institute Montreux (HIM) kombineres det beste av to verdener: Sveitsiske tradisjoner innen hospitality og hotelledelse, og amerikansk ekspertise innen økonomi og bedriftsledelse. Nå er skolen godkjent av Lånekassen, og norske studenter kan få støtte for å ta bachelorgraden ved HIM.

him nyhetsbrev 2016 september
Nå er HIM godkjent av Lånekassen, og norske studenter kan få støtte for å ta bachelorgraden her.

Sveitsiske skoler og universiteter er i verdenstoppen når det kommer til studier innen hospitality, hotelledelse og kokkefag, men det er få sveitsiske skoler som utløser støtte fra Lånekassen. Gjennom samarbeidet som Hotel Institute Montreux har med det amerikanske universitetet Northwood University, kan skolen tilby bachelorstudiet «Bachelor of Business Administration in Hospitality Management» som gir deg en amerikansk universitetsgrad i tillegg til et sveitsisk Diploma for høyere utdanning. Foruten faglige og karrieremessige fortrinnen, åpner det for at norske studenter kan få støtte fra Lånekassen.

HIM vil møte deg – i Norge!
Er HIM det rette valget også for deg? Nå har du muligheten til å finne ut mer om skolen og få svar på spørsmålene du måtte ha, for i oktober kommer HIM-representanter til Norge for å holde seminarer med interesserte norske studenter. Se listen under for tid og sted for når de kommer til en by nær deg. Det er gratis å delta.

Tid og sted for HIM-seminarer i Norge:
  • Bergen: 10. oktober kl. 19:00 i konferanserommet på Clarion Hotel Oleana.
  • Stavanger: 11. oktober kl. 19:00 i konferanserommet på Clarion Hotel Stavanger.
  • Trondheim: 12. oktober kl. 19:00 i konferanserommet på Clarion Collection Hotel Grand Olav.
  • Oslo: 13. oktober kl. 19:00 i konferanserommet på Clarion Hotel Royal Christiania.

 

him nyhetsbrev 2016 september
Skolen er særlig kjent for sine studier innen hotelledelse

Internasjonalt studiemiljø ved den sveitsiske rivieraen
Som navnet gjenspeiler tilbyr Hotel Institute Montreux høyere utdanning innen hotell- og kokkefag. Skolen er særlig kjent for sine studier innen hotelledelse, og i bachelorgraden ved HIM får man i tillegg de klassiske hotellfagene fordype seg i nærliggende fagfelt som markedsføring, finans, HR eller Luxury Business Management (salg og ledelse av luksusvarer og -tjenester), noe som gir et mangfold av karrieremuligheter videre i livet.

Skolen er lokalisert i byen Montreux, som ligger i den fransktalende delen av Sveits, og befinner seg i hjertet av en av landets vakreste og mest majestetiske områder: Den sveitsiske rivieraen. Med Genèvesjøen på den ene siden og de sveitsiske Alpene på den andre er man omringet av storslått natur, og mulighetene for ekskursjoner og uforglemmelige opplevelser er mange.

Samtidig som man i Montreux kan oppleve noe av det beste Sveits har å by på, vil man som student ved HIM bli en del av et stort internasjonalt miljø og få erfaring som er ettertraktet på det internasjonale arbeidsmarkedet. På fakultetet og blant de ansatte ved skolen er hele 84 nasjonaliteter representert, og de siste tre årene har studenter fra 111 ulike land kommet for å studere ved HIM. Mens forelesningene foregår på engelsk har man også muligheten til å velge fransk, spansk, tysk eller mandarin som språkfag.

him nyhetsbrev 2016 september
Hotell- og reiselivsbransjen er på fremmarsj og blant de raskest voksende sektorene internasjonalt.

Enestående karrieremuligheter
Hotell- og reiselivsbransjen er på fremmarsj og blant de raskest voksende sektorene internasjonalt. Den forventede økningen i turisme og reiseliv vil i årene som kommer skape et enda større behov for dyktige medarbeidere i bransjen, og studenter med rett kunnskap og erfaring vil få store muligheter i tiden fremover.

De fleste studenter er tross alt ute etter å få en arbeidskarriere etter endte studier, og ved Hotel Institute Montreux står dette i høysetet gjennom hele studietiden. Studiene ved HIM legger vekt på praktisk erfaring og nettverksbygging, og allerede i løpet av de to første årene av en bachelorgrad vil studentene ha gjennomgått 8-12 måneder med betalt praksis og utplassering i hotellnæringen. I tillegg befinner skolens lokaliteter og campus seg i tidligere hotellbygg, så omgivelsene i studietiden vil være tett knyttet til de man vil møte i arbeidslivet.

Studenter ved HIM har også privilegiet av at skolen er en del av Swiss Education Group (SEG), som er Sveits’ største tilbyder av utdanning innen hospitality og hotellfag. HIM-studenter får blant annet muligheten til å delta på International Recruitment Forum (IRF), en rekrutteringsmesse for hotell- og reiselivsnæringen som arrangeres to ganger i året og hvor 60 av de største bedriftene og kjedene i bransjen deltar.

Studentene ved HIM vil etter endt utdanning også bli en del av en alumniforening bestående av over 20.000 tidligere studenter over hele verden.

— For meg var HIM det åpenbare valget
Blant de som allerede har fått merke fordelene ved å være HIM-student er svenske Andreas Carlsson (21), som nylig har fått sin første praktikantstilling – etter å ha deltatt på International Recruitment Forum.

— Å ha så mange bedrifter på ett og samme sted som vil ansette folk både i faste stillinger og praksisstillinger er helt utrolig! I Sverige måtte jeg selv ringe til et 20-talls bedrifter for å forsøke å få en praksisplass, men på IRF så var det bedriftene som kom løpende til meg og ville at jeg skulle komme innom dem. Jeg fikk booket intervjuer med én gang og allerede etter noen uker hadde jeg et kontraktstilbud, sier Andreas.

Nå er Andreas altså i gang med sin første praksisperiode i hotellbransjen, på et «Luxury Boutique Resort»-hotell i Italia, og selv om han fremdeles er usikker på om hotellbransjen er veien han vil gå, så er han ikke i tvil om valget av HIM som skole.

— I motsetning til mange andre hotellskoler så gir HIM deg muligheten til å få en karriere innen hele hospitality-industrien, og ikke bare i hotell- og reiselivsbransjen. Med hospitality åpner det seg en helt ny verden, fra bank og finans til «luxury brand management», og til og med sykehus som vil forbedre kundebehandlingen sin. Jeg vet fortsatt ikke om det er i hotellbransjen min fremtid er, men ved HIM kan jeg velge økonomistudier i tilknytning til hospitality-faget, så for meg var HIM det åpenbare valget, sier han.
Andreas er blant de mange studentene som bor på HIMs campus, altså i en av de tidligere hotellbyggene som nå fungerer som skoleområde, klasserom og tilbyr losji for studentene ved HIM. Han kan fortelle om nære relasjoner i et sprudlende internasjonalt studentmiljø.

— Å bo på internat er en opplevelse i seg selv. Du gjør alt med vennene dine fra morgen til kveld, og min erfaring er at man blir virkelig nære venner og bygger sterke bånd. Å studere med mennesker fra hele verden og få oppleve ulike kulturelle tradisjoner beriker den faglige læringen utrolig mye, sier han.

HIM har fire opptak i året (i januar, april, juli og oktober), så du kan være fleksibel med når du vil begynne studiene. For mer informasjon se HIMs hjemmesider , hvor du også kan lese mer om det Lånekassen-støttede bachelorprogrammet «Bachelor in Business Administration in Hospitality Management»

 

Mer informasjon:
Student Counsellor, Levi Nikitin
info@swisseducation.se

+46 760 29 64 64