HjemTa et årsstudium i I...

Ta et årsstudium i Interiør eller Retail Design!

Tekst og bilder: SoFI - School of Fashion Industry

Er du interessert i interiør og dekorasjon? Besøk årets avgangsutstilling 13. & 14. juni, og la deg inspirere!

For studentene på Interiør og Retail design avsluttes et intensivt studieår med offisiell avgangsutstilling i Kulturkirken Jakob i Oslo, 13. & 14. juni.
Interiør og Retail Design er to intensive, praktiske årsstudier ved SoFI – School of Fashion Industry i Oslo. Interiør-studiet handler om å innrede private og offentlige rom, gjennom virkemidler som materialer, fargevalg, belysning og rommets utforming, mens Retail Design passer for deg som vil være med å skape de beste kundeopplevelsene, utstillingene og butikkonseptene.

Foto: Fotostyling-oppgave for studentene på Interiør og Retail Design

Studieleder Marit Andreassen, forfatter bak fagboken Retail Design, forteller at hennes studenter må kunne ta opp konkurransen med andre nyutdannede, som kanskje har flere års skolegang bak seg, og at det er derfor de legger stor vekt på den praktiske utførelsen i utdanningene. Dette har ført til at studentene kan søke om medlemskap i Interiør Arkitekt Foreningen og smykke seg med tittelen interiørarkitekt MIAF etter endt utdanning.

Studentene våre er modige og arbeidsomme. Jeg kaller de for flittige hender og kloke hoder, fordi de skal igjennom mye på veldig kort tid. Det er veldig gøy for meg å vise hva en ettårig fagskole kan få til, og hva de lærer seg gjennom en så intensiv periode. Det imponerer meg hver eneste gang, og jeg går nå med litt gråt i halsen og gåsehud frem mot utstillingsåpningen 13. juni. – Marit Andreassen, studieleder Interiør og Retail Design.

Foto: Interiør og Retail Design bygget stand under Oslo Design Fair, januar 2019

Årets avgangsstudenter har valgt å jobbe under paraplyen «de fire elementer» – et tema valgt ut i fra dagens klimautfordringer og økende krav til bærekraftig design. I utstillingsperioden holdes det flere aktuelle bransjeforedrag i Kulturkirken Jakob, som en del av arrangementet. Utstillingen er den femte i rekken, og er et høydepunkt i studentenes utdanning. Tidligere utstillinger har vært holdt i Hvelvet på Sentralen, i skolens lokaler og hos konseptbutikken F5. Utstillingen markerer slutten på årsstudiene Interiør og Retail Design, og gir bransjen en mulighet til å se hva studentene har oppnådd av ferdigheter i løpet av sin studietid.

Mitt mål er at studentene mine kommer seg raskt ut i arbeidslivet. Dette er en fin mulighet for å få vist seg frem og hva de kan. Vi sender invitasjon til alle bransjefolk vi kjenner og arbeider også for å få dette til å bli en faglig møteplass, i tillegg til at vi ønsker velkommen til alle som er nysgjerrige på å se hva vi holder på med» – Marit Andreassen, studieleder.

Avgangsutstillingen er åpen for alle mellom kl 12.30 – 17.30, 13. og 14. juni, og alle besøkende får utdelt studentmagasinet Megin, som viser hva studentene har arbeidet med det siste året. Du kan lese mer om utstillingen her.

Interiør og Retail Design har løpende opptak, og starter opp med nye klasser 4. september. Du kan lese mer om Interiør her, og om Retail Design her. Vi inviterer også til studiesamtaler, hvor du kan få svar på alle dine spørsmål.

Kontakt oss:
Besøksadresse: Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo
Tlf: 24 14 97 50
Epost: post@sofi.no

 

 

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: