HjemTa fatt på medisinst...

Ta fatt på medisinstudier i utlandet

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Liker du å jobbe med mennesker og drømmer du om å behandle pasienter eller redde liv? Synes du realfag er spennende og er fascinert av hvordan menneskers biologi fungerer? Ta helseutdanning i utlandet – SONOR gjør det mulig.


Vær med å forme fremtiden
Medisinstudiet er krevende, men lærerikt og givende. På studiet vil du lære anatomi, fysiologi og biokjemi, men du vil også ha fag som psykologi og filosofi. Som medisinstudent vil du møte på etiske problemstillinger som vil utfordre deg. I tillegg til de teoretiske og kliniske fagene vil du få kommunikasjonstening som du vil bruke i dine daglige møter med pasienter. Som lege vil du ha mulighet til å arbeide på sykehus, i allmennpraksis eller spesialisere deg videre innen ditt interessefelt.

Helsefag griper inn i enkeltmenneskers liv på en annen måte enn alle andre fag. Helse og sykdom angår oss alle – enten vi er unge eller gamle, friske eller syke. Det å lære om anatomi, fysiologi og sykdom handler om hvordan vi lever livet. Medisin og tannlege er fantastiske studier for den som både elsker å møte mennesker og jakten på fakta.

For jakten på fakta er minst like viktig som samtalene med pasienter. Vi kan enormt mye om kroppen og sykdommer – samtidig er det så utrolig mye vi ikke vet og det er så mye igjen å lære. Du skal like å være på laboratoriet eller sitte lenge over anatomibøkene for å finne en kur for kreft, forske på ukjente sykdommer eller bare fikse et smil så noen kan leve et godt liv. Men tenk så mye du får igjen for det!

Autorisasjon
Lege, veterinære og tannlege er yrker som krever autorisasjon for å arbeide i Norge. Derfor er det en stor fordel å velge studier innenfor EU/EØS – da kan du praktisere i Norge. Mer om autorisasjon kan du lese om her på våre sider.

Opptakskrav
Universiteter i utlandet har ofte andre opptakskrav enn man er vant til fra Norge, og disse varierer også mellom de ulike universitetene. Her har vi en oversikt over opptakskrav ved medisinstudier hos våre samarbeidsuniversitet.

Søknadsfrister og opptaksprøver
Universiteter utenfor Norge har ofte egne søknadsfrister, dette gjelder også våre samarbeidsuniversiteter i EU som tilbyr medisinutdanning. Her på våre sider kan du se en oversikt over søknadsfrister på medisinstudier i EU

Avtal gratis og uforpliktende studieveiledning med SONOR her.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: