Tradisjonelle håndverksfag i medvind

Tekst og bilder: Plus-skolen

På Plus-skolen i Fredrikstad får du en god start fra svenn til mester. Her er det i over 30 år utdannet gullsmeder, skomakere og båtbyggere.

Skolen holder til i idylliske Gamlebyen i Fredrikstad som er en av Europas best bevarte festningsbyer. Her får elevene utvikle sine kunstneriske evner og håndtverksteknikker i et kreativt miljø blant sjarmerende trange gater, koselige små butikker, gallerier, restauranter og kaféer.

– Vi loser elevene inn i et tradisjonelt håndverksfag som også er en livslang læring med mange spennende utfordringer, sier rektor Bjørn Tønnesen som legger til at tradisjonelle håndverksfag er i medvind.

– Vi merker større etterspørsel til våre håndverksfag og jeg ser lyst på fremtiden for disse tradisjonelle yrkene, sier Tønnesen som selv er gullsmed.

Plus-skolen er man stolte over å føre tradisjonelle håndverksfag videre. Derfor er det viktig å gi en solid opplæring og unik kunnskap som slike yrker krever. Skolen jobber for å gi en bred og anvendelig yrkesutdannelse som har nytteverdi i en fremtidig yrkeskarriere som gullsmed, skomaker eller båtbygger.

Utdanning i gull
Gullsmedfaget bygger på tradisjonelle håndverksteknikker som saging, filing, lodding og smiing. Gullsmedens viktigste arbeidsområde er å designe og lage smykker i edle metaller. Du lærer også moderne teknologi som 3D design og CNC-fresing.

Bli ved en lest?
Skomakerfaget har lange tradisjoner i produksjon, reparasjon og vedlikehold av sko og andre skinn- og lærprodukter. Faget skal bidra til å ivareta tradisjon og videreutvikle teknikker og håndverksferdigheter i faget.

Kast loss
Båtbyggerfaget har lange tradisjoner i Østfold. På Plus-skolen, i samarbeid med det Maritime senteret på Isegran i Fredrikstad, har vi egen båtbyggerlinje. Her blir elevene utdannet innen båtbyggerfaget og elevene lager sine egne båter og er med på sjøsetting av disse.

Løpende inntak – søk nå!
Plus-skolen har etter privatskoleloven hele landet som inntaksområde og er åpen for alle som fyller vilkårene for inntak til tilsvarende offentlige skoler. Skolen kan også ta inn voksne elever uten skolerett. Vi er godkjent for lån og stipend der eleven også får lån til betaling av skolepenger og en del av verktøypakken.

Plus-skolen holder til i et bygg fra 1722 med moderne verksteder, elevbutikk og nyoppussede klasserom og elevrom. Les mer på plus-skolen.no