HjemVil du bli gullsmed,...

Vil du bli gullsmed, skomaker eller båtbygger?

Tekst og bilder: Plus-skolen

Tradisjonelle håndverksfag er i medvind og på Plus-Skolen i Fredrikstad får du en god start fra svenn til mester! Vi underviser nå på VG1 håndverk, design og produktutvikling hvor du vil lære forskjellige håndverksteknikker og bearbeide ulike materialer.

Siden vi har Gullsmed, Båtbygger og Skomakerutdanning med svennebrev som sluttkompetanse så vil du ha muligheten til å fordype deg i disse fagene. Etter endt VG1 har du mulighet til å søke deg inn på våre andre studier. Søk utdanning hos Plus-Skolen her!

Plus-Skolen holder til i idylliske Gamlebyen i Fredrikstad som er en av Europas best bevarte festningsbyer. Her får elevene utvikle sine kunstneriske evner og håndtverksteknikker i et kreativt miljø blant sjarmerende trange gater, koselige små butikker, gallerier, restauranter og kaféer. Skolen holder til i et bygg fra 1722 med moderne verksteder, elevbutikk og nyoppussede klasserom og elevrom.

– Vi loser elevene inn i et tradisjonelt håndverksfag som også er en livslang læring med mange spennende utfordringer, sier rektor Bjørn Tønnesen som legger til at tradisjonelle håndverksfag er i medvind.

– Vi merker større etterspørsel til våre håndverksfag og jeg ser lyst på fremtiden for disse tradisjonelle yrkene, sier Tønnesen som selv er gullsmed.

Plus-Skolen er vi stolte over å føre tradisjonelle håndverksfag videre. Derfor er det viktig å gi en solid opplæring og unik kunnskap som slike yrker krever. Skolen jobber for å gi en bred og anvendelig yrkesutdannelse som har nytteverdi i en fremtidig yrkeskarriere som gullsmed, skomaker eller båtbygger.

Utdanning i gull
Gullsmedfaget bygger på tradisjonelle håndverksteknikker som saging, filing, lodding og smiing. Gullsmedens viktigste arbeidsområde er å designe og lage smykker i edle metaller. Du lærer også moderne teknologi som 3D design og CNC-fresing.

Bli ved en lest?
Skomakerfaget har lange tradisjoner i produksjon, reparasjon og vedlikehold av sko og andre skinn- og lærprodukter. Faget skal bidra til å ivareta tradisjon og videreutvikle teknikker og håndverksferdigheter i faget.

Kast loss
Båtbyggerfaget har lange tradisjoner i Østfold. På Plus-Skolen, i samarbeid med det Maritime senteret på Isegran i Fredrikstad, har vi egen båtbyggerlinje. Her blir elevene utdannet innen båtbyggerfaget og elevene lager sine egne båter og er med på sjøsetting av disse.

Løpende inntak – søk nå!
Plus-Skolen har etter privatskoleloven hele landet som inntaksområde og er åpen for alle som fyller vilkårene for inntak til tilsvarende offentlige skoler. Skolen kan også ta inn voksne elever uten skolerett. Vi er godkjent for lån og stipend der eleven også får lån til betaling av skolepenger og en del av verktøypakken. Søk utdanning hos Plus-Skolen her!

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon:
Tel: 69 32 06 78
E-post: post@plus-skolen.no
https://www.plus-skolen.no/

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: