Trondheim midt i verden

Tekst og bilder: Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning

Bli barnehagelærer i Norges beste studieby!

dmmh Dronning Mauds Minne HøgskoleDronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim er en av landets eldste barnehagelærerutdanninger. Høgskolen er også unik ved at den bare tilbyr barnehagelærerutdanning.

DMMH er den eneste barnehagelærerutdanningen i Sør-Trøndelag og har studenter fra hele landet. Over 18 % av innbyggerne i Trondheim er studenter. For å møte deres behov samarbeider DMMH tett med kommunen, Studentsamskipnaden Sit, næringslivet og andre lokale utdanningsinstitusjoner som NTNU og BI, med mål om å gjøre Trondheim til Nordens beste studieby.

dmmhCampus og studier
På DMMHs campus har studentene et flott treningssenter og egen studentkro som ofte fylles av aktiviteter satt i gang av linjeforeningen, idrettslaget, Pedagogstudentene eller andre. Det er nye undervisningsrom og spesialrom for mange fag. Det forskes mye på høgskolen og studentene har tilgang til dyktige lærere som er etterspurt over hele landet.

I tillegg til den vanlige barnehagelærerutdanningen tilbyr DMMH tre linjer som også gir tittelen bachelor barnehagelærer. Disse fagområdene finnes også i den ordinære utdanningen, men på linjene har de større fokus og knyttes i større grad opp mot de andre områdene.

  • Barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk
  • Barnehagelærerutdanning med vekt på natur- og friluftsliv
  • Barnehagelærerutdanning med vekt på flerkulturell forståelse

I tredje studieår kan studentene på den ordinære barnehagelærerutdanningen og på flerkulturell forståelse søke om å få praksis i utlandet. DMMH samarbeider med land over hele Europa, i Afrika, USA og Latin-Amerika.

dmmh Dronning Mauds Minne HøgskoleStudent i Trondheim
Trondheim tilbyr mange møtesteder mellom studentene på tvers av utdanningene. Her er noen eksempler:

ISFIT, verdens største internasjonale studentfestival arrangeres annet hvert år. Her samles 450 studenter fra hele verden til workshops og kulturelle arrangement, alt i regi av studentene selv. Tidligere navn som har opptrådt på ISFIT er flere Nobelprisvinnere, Dalai Lama og kronprins Haakon.

Over 1500 studenter jobber som frivillig med å arrangere UKA, som også arrangeres annet hvert år. UKA i Trondheim er landets eldste og lengste (3 uker) studentuke, med teateroppsettinger og konserter med store internasjonale navn.

Det er umulig å telle antall studentforeninger og -lag i Trondheim, men du kan være helt sikker på at du finner en aktivitet som passer for deg.

Les mer om barnehagelærerutdanningen på dmmh.no