HjemUsikker på studier o...

Usikker på studier og yrkesvalg? Ta utdanningstesten vår!

Tekst og bilder: Universitetet i Sørøst-Norge

Ungdom på videregående sier det er vanskelig å få oversikt over alle mulighetene som finnes, både rundt utdanning, studier og yrkesvalg. Derfor har vi laget en enkel utdanningstest.

Vi har kalt den «Tidstaxi» fordi vi håper den kan hjelpe deg med å ta en titt inn i fremtiden. Det er selvfølgelig ingen tidsmaskin, og den er derfor heller ingen fasit. Men den kan gi deg noen ideer om hva slags utdanning og yrke som kunne passe for deg.

Klar for en taxitur til fremtiden? Kjør Tidstaxi!

Når vi har utformet testen, har vi brukt kunnskap vi har fått fra ungdom selv. Vi har hatt workshops med elever i andreklasse på videregående. Der fortalte ungdommene at de ønsket mer og bedre informasjon om mulige studieretninger og studiesteder. De synes det er vanskelig å navigere og lete frem god informasjon, og føler seg ofte overveldet av komplisert informasjon om utdanning, studier og yrkesvalg på et generelt nivå.

Dette sier ungdommene

Det er vanskelig å orientere seg rundt studievalg. Vet ikke hva vi skal studere eller hva studiene fører til, og vet ikke heller hvor vi skal finne den informasjonen.

– Vi savner informasjon som linker utdanningsløp opp mot konkrete yrker, samt informasjon om hvordan hverdagen ser ut i det yrket.

Slik fungerer «Tidstaxi»

Du har kanskje vært på en av utdanningsmessene denne vinteren. Ganske overveldende, ikke sant? Du får fort en opplevelse av at alle vil prøve å selge seg nettopp sin utdanning, og du føler deg kanskje mer forvirret når du går ut enn da du kom inn.

«Tidstaxi» gir deg derfor råd basert på nettopp dine egenskaper og personlighetstrekk. Du kan gjerne si at «Tidstaxi» er en mellomting mellom en personlighetstest og et utdanningsbarometer.

Kanskje finner du et studium hos oss. Eller kanskje finner du det et annet sted. Det viktigste for oss, er at du ender med å gjøre et godt valg for resten av livet ditt – og som du ikke angrer på!

Kjør Tidstaxi her!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: