HjemUtdann deg til napra...

Utdann deg til naprapat – begynn å studere i høst

Tekst og bilder: Naprapathögskolan

Studer på Nordens største høgskole i avansert manuell medisin og arbeid innen idrettsmedisin, treningssenter eller helse. Behovet for naprapater er stort da smerter i muskler og ledd er en vår tids største folkesykdommer. 

Som naprapat kan du drive egen klinikk eller jobbe som ansatt. På større klinikker arbeider man ofte i team og sammen med andre helsepersonell og terapeuter. Behovet av naprapater er stort, og innen idrettsmedisin er det vanlig at forbund, foreninger, og også eliteidretten benytter naprapater. Mange naprapater jobber også på treningssenter eller innen helsebransjen generelt.

Et attraktivt arbeidsmarked for naprapater

Naprapati er en veletablert og etterspurt behandlingsform. Behovet for naprapater er stort da smerter i muskler og ledd er en vår tids største folkesykdommer, og årsaken til mange sykemeldinger innen arbeidslivet. Økende krav på prestasjon på arbeidsplassene fører til stress som kan være en årsak. En annen kan være at mange yrker blir alt mer stillesittende.

Nordens største høgskole innen manuell medisin

Naprapathögskolan i Stockholm er Nordens største høgskole i avansert manuell medisin. Skolen har ca. 130 studenter fra Norge som gjør den til den mest populære utdanningen i Sverige for norske studenter! Utdanningen er 4-årig og gir rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Søk nå

Vi har forlenget søknadsfristen for naprapatprogrammet 2023. Søk her! 

Klinisk praksis ved høgskolens klinikk

Under hele utdanningen får du som student ta i mot egne pasienter på høgskolens klinikk. Den kliniske praksisen skjer under observasjon av sertifiserte naprapater, og hvert år utfører høgskolens studenter ca. 40.000 behandlinger. Etter fire år og avlagt sluttprøve, gjennomfører du din naprapateksamen og er deretter godt rustet til å innlede din karriere som naprapat.

Åpent hus 18. april

Nysgjerrig på naprapatyrket? Velkommen til et digitalt åpent hus på Naprapathøgskolen. Under åpent hus får du vet mer om naprapatopplæringen og møter både lærere og studenter. Det er mange muligheter til å stille spørsmål. Meld deg på her!

Forberedende kurs

Naprapathøgskolen tilbyr forberedende kurs for de som er interessert i utdanningen; massasjekurs og stretchingkurs. I løpet av kursene får du lære mer om naprapati og om noen av fagene som inngår i utdanningen som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin, massasje og stretchingteknikker. Kursene gir deg også en fordel når du søker deg inn på Naprapatprogrammet.

Autorisasjon for naprapater i Norge 

Beslutningen om autorisasjon for naprapater i Norge innebærer en viktig erklæring for yrkesgruppen og behandlingsformen. Det er også en viktig erklæring for Naprapathögskolan at naprapatutdanningen er av så høy kvalitet at den kan ligge til grunn for autorisasjon ikke bare i Sverige, men også i Norge.

Autorisere naprapater tilhører samme kategori som øvrig helse og sykepersonell. Dette utgjør en viktig forutsetning for økt samarbeid mellom naprapater og annet helsepersonell. Dette bidrar til økt kontakt med øvrige yrkesgrupper innen helsesektoren, noe som vil gagne pasienten.

Vil du vite mer om naprapati?

Besøk Naprapathögskolans nettside.

Kontakt oss for mer informasjon. E-post: linda.ladenstedt@nph.se Tel: +46 08-16 01 20

Følg oss på sosiale medier

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: