HjemUtsikten Scandinavia...

Utsikten Scandinavian School i Sverige– Nordens mest spennende videregående utdannelse?

Tekst og bilder: Utsikten Scandinavian School

Å studere på Utsikten Scandinavian School er ganske spesielt. Det er mer enn en skole – det er en livsstil. Skolen er liten, alle kjenner alle, og her kan man være seg selv. Dørene er alltid åpne til lærernes kontor. Hvis en elev trenger noen å snakke med, er det alltid noen som tar seg tid.

elever-liteMan pleier å snakke om Utsikten-mentaliteten. Det betyr å respektere andre, akseptere ulikheter, være rettferdig og hjelpsom, at man tar ansvar og er åpen for nye inntrykk. Etter tre år på Utsikten har man modnet som menneske. Det finnes ingen annen videregående skole som Utsikten. Her møtes svensker, nordmenn og dansker. Vi lærer å forstå hverandres språk og hvilke måter vi er like og ulike i de tre landene. Det er spennende og utviklende.

img_2280red-liteNår man etter tre år har svettet på vei mot en fjelltopp, ligget i telt med regnet piskende mot teltduken, kantret med kajakk, laget mat over åpen ild eller overvunnet redselen der man henger i et tau på en loddrett fjellvegg, har man ikke bare fått en unik videregående utdanning – man har også fått venner for livet og utviklet seg som person.

 

SKIIER:LOCATION: Chamonix, FranceEtter tre år på Utsiktens videregående yrkesutdanning er man skandinavisk friluftsguide, og hvis man ønsker det får man generell studiekompetanse. Fokus er på den skandinaviske tradisjonen innenfor ski, turgåing og padling, men utdannelsen har også innslag av surfing og klatring. I tredje klasse kan man velge idrettsspesialisering i alpint eller klatring. Grunnleggende kunnskaper i turisme, naturguiding, markedsføring, entreprenørskap, vertskap, service mm forbereder elevene på å arbeide innenfor opplevelsesturisme i hele Skandinavia. 15 ukers praksis inngår i utdannelsen. Naturligvis inngår teoretiske fag som matematikk, engelsk, tysk, samfunnsfag og historie mm. Hvis man velger til ekstra svensk får man generell studiekompetanse som gir mulighet til å studere på høyskolenivå i hele Norden.

Utsikten er en reisende skole som tror at man lærer seg best gjennom egne opplevelser og gjennom praktisk øvelse i virkelige situasjoner. Nesten hver uke er elevene ute i naturen eller gjør studiebesøk som er koblet til utdannelsen. På tre år blir det mengder av kunnskap, opplevelser, inntrykk og erfaringer.

utsikten-1-25-liteDet første året på Utsikten bor man på på skolens internat. Det er også mulig å bo der i andre og tredje klasse, dersom det finnes plass. Internatet ligger bare 20 meter fra skolen og har plass til 45 elever på enkel – eller dobbeltrom. Hvert rom er utrustet med seng, skrivebord, garderobe og et lite kjøleskap. Toaletter, dusjer, kjøkken, spisesal og tv-rom har man felles. På internatet ær alt all-inclusive. Det betyr at man får frokost, varm lunsj, middag og kveldsmat på skoledager.(se prisene på www.scandinavianschool.se). Hele skolen har trådløst Internett og ved skolestart får elevene en bærbar pc til å bruke under hele skoletiden. Skolen har egen idrettshall der man f.eks. kan spille bandy, basket, volleyball eller klatre.

Dals-Ed ligger midt i villmarken i fantastisk natur med dype skoger og vakre sjøer. Havet ligger ca en time bort. Tettstedet ligger straks ved den norske grensen og mer sentralt kan men faktisk ikke være i Skandinavia! Det finnes flere storbyer innenfor rekkevidde og hver dag passerer toget mellom Oslo og Gøteborg gjennom Dals-Ed. Til Oslo tar reisen 2,5 timer og til Gøteborg kommer man på en time og 20 minutter.

utsikten

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: