HjemUtveksling– En opple...

Utveksling– En opplevelse for livet!

Tekst og bilder: Heltberg

Få en opplevelse for livet i VG2

Anbefaler utveksling
En ny undersøkelse viser at ni av ti norske utvekslingsstudenter ville anbefalt andre å ta et skoleår i utlandet. Mange elever opplever utvekslingsåret sitt som svært lærerikt og spennende. Du får mulighet til å bo i et helt annet land med din egen vertsfamilie, slik at du får oppleve kulturen på en autentisk måte.

Det finnes mange fordeler ved å ta utveksling som forbedring av språkkunnskaper og nye opplevelser. Mange opplever også at året på utveksling gjør de mer selvstendige og modne. For en del er også menneskene man møter og blir kjent med noe av det beste med reisen.

Pernille Hovde Pedersen valgte å reise til New Zealand med Heltberg Utveksling og forteller at det beste med utveksling var menneskene hun møtte. – Det var fantastisk å møte så mange nye mennesker fra en spennende og ny kultur!

Uansett hvilket yrke du velger senere i livet vil internasjonal erfaring komme godt med.

USA på programmet
Heltberg Utveksling har lang erfaring med elever som reiser på utveksling og forteller om svært positive tilbakemeldinger fra tidligere elever. Denne høsten utvider de tilbudet og USA står nå på programmet. Dette gir deg som VGS-elev en unik mulighet å oppleve USA på en måte ikke mange andre får.

Velger du å reise til USA vil du få et år med internasjonal erfaring fra verdens mektigste land. Med over 340 millioner innbyggere får du muligheten til å møte mange nye mennesker med ulik bakgrunn, kultur og livsstil.

Innsikt i amerikansk kultur kan også komme godt med i yrkeslivet. Verden i dag preges i stor grad av globalisering og norsk arbeidsmarked trenger mennesker med internasjonal erfaring. Utveksling i VG2 kan bli første steg til et yrke preget av internasjonale problemstillinger!

Godkjent skoleår på utveksling
Heltberg Utveksling tilbyr en rekke destinasjoner for deg som ønsker å reise på utveksling i VG2. Med Heltberg Utveksling kan du velge reisemål som USA, Australia, Canada, Frankrike, Kina, New Zealand, Spania, Tyskland og England. Velger du å reise til England med Heltberg Utveksling tilrettelegges alle dine programfag og fellesfag. På disse skolene følger de engelske lærerne norske læreplaner. Det betyr at du for eksempel får norsk undervisning slik som dine tidligere medelever har i Norge i løpet av VG2.

Velger du å reise til en skole som ikke tilbyr de fagene du trenger for å få året godkjent, tilbyr Heltberg Utveksling veldig gode løsninger gjennom Akademiet Nettstudier. Da kan du lese på de fagene du mangler som privatist mens du er på utveksling. På nettstudiene får oppfølging av norske lærere som følger norske læreplaner.

Utveksling i Vg2 med Heltberg Utveksling
Heltberg Utveksling er en del av Akademiet. Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever over hele Norge.

Heltberg Utveksling tilbyr spennende destinasjoner for alle elever som ønsker å reise på utveksling i VG2. Det er ikke nødvendig å være elev ved en Heltberg- eller Akademiet skole for å søke utveksling gjennom Heltberg-programmet.

Les mer om Heltberg Utveksling
Kontakt Heltberg Utveksling

Tlf.: 400 41 577
E-post: utveksling@heltberg.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: