HjemValgte Universitetet...

Valgte Universitetet i Oslo

Utdanningsmessa i Ålesund har vært fylt med engasjerte elever fra start til slutt.
Flere utstillere melder om at de er fornøyd med besøket og at elevene virker godt forberedt til messa.

Vi har snakket med to av de besøkende.
Det er Nora og Malene fra 3.året på Spjelkavik videregående skole.
De har vært på utdanningsmessa i 1,5 time da jeg møter de. De synes messa er bra, men det er flere skoler og byer som er savnet her.

Nora og Malene fra Spjelkavik videregående skole har bestemt seg for å studere i Oslo

Blant annet savner de Universitetet i Bergen og Universitetet i Agder. De har begge vært på foredraget til Universitetet i Oslo og Nora har bestemt seg for å studere her til høsten. Jeg spør Nora om det kunne vært aktuelt å vurdere et universitet i en annen by om de hadde fått snakket med noen og fått mer informasjon , og da er svaret at ja det hadde det vært. Malene er mer usikker i sitt valg, men er sikker på at hun også vil studere i Oslo.

Her som i de andre byene har utstillere kåret messens beste stand. I Ålesund ble vinneren Høgskolen i Molde og det var et gledeshyl jeg hørte da dette ble annonsert over høytaleren.
Jeg møter en glad og stolt gjeng på standen i det jeg kommer for å overlevere diplomet. På spørsmål om hvorfor de tror de vant beste stand får jeg til svar at de går for å være originale, joviale og satse på gode folk på standen. De har aktiviteter som skiller seg ut, blant annet Oscar Syltes pong og Kahoot hvor du har mulighet til å vinne en ipad. Å ha slike aktiviteter på standen trekker besøkende og gjør det lettere å starte en samtale.
Det har vært mye engasjement fra elevene de har snakket med.

Stolte vinnere av «Beste stand i Ålesund»

Videre forteller representantene fra Høgskolen i Molde at de har en linje som heter Idrett og Adventure som er spesielt populær blant folkehøgskoleelever. I tillegg har de studier innen marin næring, noe som appellerer til elever i Ålesund da dette er en viktig næring i dette området. De nevner også at de er nummer tre på studiebarometeret når det gjelder sykepleierutdanningen de har.
Alt i alt er de godt fornøyd med messa og tittelen «Beste stand Ålesund 2018».

Vi gratulerer!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: