HjemVeien til drømmestud...

Veien til drømmestudiet kan være kortere enn du tror

Tekst og bilder: Akademiet

Som privatist ved Akademiet får du et skreddersydd opplegg og tilbud om nytt kurs hvis du ikke går opp minst én karakter.

Mangler du fag eller trenger høyere snitt for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Akademiet Privatistskole og Nettstudier tilbyr eksamensrettede kurs for deg som skal ta eksamen som privatist. At skolen opererer med garanti på privatiststudiene, betyr at du får tilbud om et nytt kurs hvis du ikke går opp minst én karakter.

– Vi har så stor tro på skolens studieopplegg og lærerne våre at vi tør å garantere en karakterforbedring. Forutsetningen er at du følger undervisningen, leverer alle oppgavene til riktig tid og at disse blir godkjent. Da skal vi klare å løfte deg, sier rådgiver ved Akademiet Privatist- og nettstudier, Silje Ingrid Ruud.

Hun avkrefter myten om at man «kjøper seg karakterer» ved å gjennomføre et privatistkurs.

– Det stemmer absolutt ikke. Våre dyktige lærere holder kurset og veileder studentene frem til en eksamen, som holdes av det offentlige. Elevene våre møter altså de samme sensorene som andre skoler. Men før den offentlige eksamenen, holder vi en prøveeksamen, slik at studentene våre er ekstra godt rustet til selve eksamensdagen, forteller Ruud.

Skreddersydd studieopplegg
Bortsett fra svært gode lærere, gratis rådgivning og drilling opp mot eksamen – hva er hemmeligheten ved at skolen oppnår så gode resultater blant studentene sine? 

– Vi er veldig gode på å skreddersy den løsningen som passer for hver enkelt student, og legger vekt på tette relasjoner mellom lærer og elev, sier Ruud.

Rådgiveren forteller at de har studenter i alle aldre, og det er særlig tre «typer» de har mange av:

– Det er elevene som ønsker å forbedre karakterene i ett eller flere fag for å komme inn på et spesifikt studie. Vi har dem som allerede har fagbrev, men som har lyst til å studere på universitetet. Da trenger de allmennfaglig påbygging. Vi har også mange voksne studenter som ønsker generell studiekompetanse, forteller hun. 

En av de mest populære privatistpakkene er «generell studiekompetanse med 23/5-regel». Med denne pakken trenger du kun seks fag og fem års praksis for å få generell studiekompetanse. Du kan starte på fagene når du selv ønsker, men må fylle 23 år samme år som du søker høyere utdanning.

Klasserom- eller nettundervisning
Som student ved Akademiet Privatist kan du velge om du vil ha undervisning på nett, i klasserommet på skolen – eller begge deler. 

– Den største fordelen med nettstudier er at du kan studere hvor og når du vil, noe som passer bra for eksempel ved siden av jobb. Du vil fortsatt ha tett kontakt med læreren din, få grundige tilbakemeldinger på innleverte oppgaver og en prøveeksamen, sier rådgiveren.

Nettstudier eller klasserom? Les mer her

De fleste klasseromskursene varer i 12 uker og passer for alle som liker å ha undervisning til faste tider. Fordelen er at du møter andre i samme situasjon, får et sosialt miljø og kan jobbe i grupper.

– Uansett hvor og hvordan du velger å studere, så handler det mye om motivasjon og mestringsfølelse. Vi har flinke rådgivere som veileder på telefon, chat, mail og ved personlig oppmøte. Rådgivningen er inkludert i kursavgiften. Lærerne holder hele tiden en tett dialog med studentene sine og vil virkelig at de skal lykkes, avslutter Silje Ingrid Ruud. 

Vil du vite mer om Akademiet Privatistskole og Nettstudier?
Kontakt Akademiet på telefon 982 33 111 eller e-post til post@akademiet.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: