HjemVeldig kjekt å være ...

Veldig kjekt å være på utdanningsmesse i Stavanger!

Besøkende på utdanningsmessen i Stavanger synes det er kjekt å være på messe og møte så mange engasjerte, inspirerende og imøtekommende utstillere!

Vi snakket med blant annet Oskar Born som går andre klasse på Hetland VGS. Han besøkte utdanningsmessen i fjor også, og synes det var enda mer nyttig denne gangen, når det nærmer seg tiden for å velge videre utdanning. Han skryter av utstillerne og synes alle er veldig imøtekommende, engasjerte og flinke til å presentere sine studiesteder. Han har absolutt fått informasjon på messen som har ikke har funnet tidligere. Han har blant annet snakket med Forsvaret om hva han kan forvente seg på sesjon, og om videre utdanningsmuligheter hos dem. Han kan tenke seg både Befalsskolen og Krigsskolen. Han har også snakket med Universitetet i Oslo om jusstudiet og hva som kreves for å komme inn på det. Han skal ta med seg informasjonen om de ulike mulighetene hjem og diskutere dette med familien sin da han synes det er viktig å snakke med dem om dette. Oskar er enda mer sikker på hvilken retning han ønsker å gå etter messebesøket og har fått bedre oversikt over alternativene. Han har også oppdaget flere alternativer på messen, som for eksempel Politiet som han tenker å snakke med. Han nevner at han kunne tenkt seg å møte Statoil på messen også, men de er dessverre ikke representert her i Stavanger.

utdanningsmesse-stavanger
Heidi Lemme har en bachelor i tegnspråk, og ønsker mer utdanning.

Vi har også snakket med Heidi Lemme, som allerede har skaffet seg en bachelor i tegnspråk, men som besøker messen for å finne ut av muligheter for videreutdanning eller for å starte på et helt nytt studium. Hun synes det er veldig fint å være på messen og lett å finne informasjonen hun trenger. Hun er veldig godt forberedt på messebesøk og har funnet hallkart og annen relevant informasjon om arrangementet på tautdanning.no sine nettsider. Hun sier at det er veldig nyttig å snakke direkte med studiestedene og synes det er lettere å få informasjon på denne måten, sammenlignet med internett hvor hun må lete seg frem til informasjonen hun trenger. Heidi liker å jobbe med mennesker og vurderer studiemuligheter innen helse- og sosialfag. Det er også gode jobbmuligheter innen dette faget. Hun tenker å snakke med Universitetet i Stavanger om dette og foretrekker å studere i egen by i stedet for å flytte. Hun kunne også tenkt seg å snakke med Diakonhjemmet Høgskole, men de er ikke representert i Stavanger. Heidi er fremdeles usikker på hva hun skal velge til slutt, siden hun har funnet så mange valgmuligheter på messen.

Vi ønsker begge to lykke til med valget av videre utdanning!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: