HjemVelg Medier og kommu...

Velg Medier og kommunikasjon på videregående!

Tekst og bilder: Akademiet

Visste du at det går an å lære kreativitet? Oppnå generell studiekompetanse – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

På Medier og kommunikasjon lærer du å beherske kreativ programvare og får høy digital kompetanse, samtidig som du oppnår studiekompetanse. Men – det beste er at du får ha det utrolig gøy på videregående!

På jakt etter studiekompetanse?

Vil du ta høyere utdanning etter videregående? Kanskje studere på et universitet eller en høyskole i Norge eller i utlandet? Da trenger du generell studiekompetanse.

Kreativitet og teknologi er to kompetanseområder som gir deg et hav av muligheter senere i livet. Nesten alle bedrifter har behov for å markedsføre seg og være synlige for målgruppen sin.
Å være kreativ er en ferdighet de fleste ledere etterspør når de skal ansette.

Går du Medier og kommunikasjon på videregående er du sikret høy digital kompetanse og gode kommunikasjonsferdigheter. I tillegg fyller du sekken med kreative studieteknikker, et øye for unike og estetiske løsninger og en interesse for teknologi og medieutvikling.

Visste du at på Medier og kommunikasjon vil du ikke bare lære de vanlige skolefagene som elever på studiespesialisering gjør? Du vil i tillegg kunne fordype deg innen fag som foto, lyd, film, tekst, formidling og design.

Du kan for eksempel lære å:

 • Designe en nettside
 • Designe posters, kataloger og brosjyrer
 • Komponere en låt og lage lydeffekter til en film
 • Lage podcast og film
 • Skrive gode artikler og andre tekstproduksjoner

Kommunikasjon er formidling

Vil du lære deg å utforme og formidle et budskap, og tilpasse det til mottaker og kanal? På «MK» vil du kunne ta et dypdykk i ulike fortellerteknikker, du vil lære om praktisk kommunikasjon og markedsføring. Alt dette vil kunne ta med deg videre uavhengig av hvilken bransje du velger senere i livet.

Hva kan man bli?

Etter at du har gått Medier og kommunikasjon, kan du selv velge om du vil begynne å jobbe med en gang, eller studere mediefag eller andre spennende fagområder. Du kan for eksempel bli sykepleier, jurist, lege, lærer eller ingeniør etter å ha gått Medier og kommunikasjon på videregående.

Her er noen eksempler på yrker innen kommunikasjons- og mediefag:

 • Kommunikasjonssjef
 • Rådgiver innen sosiale medier
 • Innholdsprodusent
 • Art Director
 • Journalist
 • Digital markedsfører
 • PR-rådgiver
 • Designer
 • Produsent

«Fra Akademiet til Vogue»: Les om tidligere elev på Medier og kommunikasjon i Ålesund, Torgeir Rørvik, som nå jobber som motefotograf her.

Har du bestemt deg for å bli lege?

Velger du en skole som tilbyr flere fag, kan du fortsatt oppnå spesiell studiekompetanse om du går Medier og kommunikasjon.

På Akademiet Videregående Skole har kan du velge å fordype deg i eksempelvis matematikk eller kjemi, slik at du oppnår den kompetansen du trenger for å bli lege, ingeniør eller andre retninger som krever realfagsbaserte utdanningsløp.

Disse Akademietskolene tilbyr Medier og kommunikasjon:

Akademiet VGS Sandnes

Sentralt i Sandnes sentrum finner du den lyse og moderne videregående skolen Akademiet VGS Sandnes. I tillegg til Medier og kommunikasjon, kan du også søke deg inn på Medier og kommunikasjon med E-sport, Studiespesialisering eller Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet VGS Ålesund

Rett ved vannkanten i Ålesund sentrum ligger Akademiet VGS Ålesund, med sine seks linjeløp: Medier og kommunikasjon, Studiespesialisering med fire fokusområder, Salg, service og reiseliv, Informasjonsteknologi og medieproduksjon, Studiespesialisering med toppidrett og Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet VGS Oslo

I Pilestredet på Bislett i Oslo befinner Akademiet VGS Oslo seg. Skolen er enkel å komme seg til enten til fots eller med kollektivtransport og tilbyr Studiespesialisering med juss og psykologi, Studiespesialisering med realfag, Studiespesialisering med internasjonal, Studiespesialisering med aktiv, Medier og kommunikasjon, Informasjonsteknologi og medieproduksjon, E-sport og Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet VGS Drammen

I flotte lokaler på Sundland i Drammen ligger Akademiet VGS Drammen. Skolen tilbyr Studiespesialisering, Medier og kommunikasjon, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og Påbygging til generell studiekompetanse.

Skoler over hele landet

Akademiet er Norges største private videregående skoler med over 8 500 elever over hele Norge. Akademiet Privatistskole og Nettstudier for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse.

Les mer om Akademiet

Kontakt Akademiet

Tlf.: 922 36 600 

E-post: post@akademiet.no 

Søk skoleplass

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: