HjemVerden & Bømlo v...

Verden & Bømlo venter på deg!

Tekst og bilder: Bømlo folkehøgskule

Kribler reiselysten igjen? Bømlo Folkehøgskule tar deg med til spennende destinasjoner som gir læring, nye perspektiver og meningsfylte opplevelser.

Verden er i ferd med å åpne opp igjen etter pandemien, og fra basen vår i Vestlandets vakreste skjærgård er vi klare for å ta deg med på linje- og fellesturer til eventyrlige og spennende steder i inn- og utland!

Velger du Lege & Sykepleier, går linjeturen til Gambia. Mat & Barista har valgt Italia som sitt reisemål. Friluftsliv Vill Vest drar til Sør-Afrika, mens Friluftsliv Kyst og Fjell skal utforske Jotunheimen og Sunnmøre. Fokus Afrika besøker Kenya, Uganda og Tanzania, og Fokus Latin-Amerika setter kursen for Colombia og Equador.

I vårsemesteret planlegger skolen i tillegg en frivillig fellestur til Bosnia-Herzegovina og nabolandet Montenegro. Her får du oppleve store kontraster når vi besøker både storbyer og små landsbyer utenfor allfarvei.

Klar for å oppleve verden igjen? Bli med oss, da vel!

Derfor reiser vi
Vi ønsker både å gi deg mulighet til å oppleve spennende deler av verden hvor du ikke har vært før, og samtidig et bedre grunnlag for å bli en god og solidarisk verdensborger. Ved å besøke steder, kulturer, prosjekter og aktiviteter vi har om på skolen, får vi en bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i, og gjennom møter med ekte mennesker i deres hverdag, får vi nye og mer fundamenterte perspektiver på verden og våre egne liv. På flere av linjeturene deltar vi dessuten direkte i solidaritetsarbeid, en av grunnpilarene folkehøgskolen vår er bygget på.

Et pusterom med stor nytteverdi
Kanskje tenker du nå: «Spennende reiser, internatliv på et nytt sted, nye vennskap og interessante fag er vel og bra, men hva har jeg egentlig igjen for et år på Bømlo Folkehøgskule? Er det ikke bedre å gi seg i kast med høyere utdanning eller jobb med en gang?»

Da skal du vite at selv om studiet hos oss er fritt for karakterer og eksamener, har du stort utbytte i form av faglig utvikling, økt læringsglede og større selvstendighet – og for flere av våre elever har året ved Bømlo FHS blitt starten på deres yrkesretning.

Enda flere grunner til å gi deg selv et pusterom på Bømlo mellom videregående og høyere utdanning eller arbeidsliv, kan du lese mer om her.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: