HjemVurderer du kreative...

Vurderer du kreative studier, men er usikker på karrieremulighetene?

Tekst og bilder: SoFI – School of Fashion Industry

Mange ønsker å studere kreative fag, men er usikre på om de tør å satse – man hører stadig vekk at kreative studier ikke gir jobb, men visste du at dette er en myte? I denne artikkelen møter du flere studenter som arbeider i ulike kreative retninger, og mange av dem fikk jobb rett etter studietiden!

Det er mange fordeler med å ta en kreativ fagskoleutdanning. Du jobber praktisk og tett på bransjen, og du studerer noe som gjør deg rustet til å gå direkte ut i jobb. Alle forelesere jobber aktivt innenfor sin bransje, noe som gjør at du får muligheten til å bygge deg et unikt nettverk allerede fra studiestart.

I tillegg til å bygge nettverk, arbeider man kontinuerlig under studiet med skoleoppgaver som er basert på reelle arbeidsoppgaver, slik at når du går ut i jobb har du allerede fått et innblikk i hvordan din nye arbeidshverdag ser ut!

Verden trenger flere praktiske problemløsere med spisskompetanse! Ved å studere interiør eller mote kan du være med på å forme fremtidens industri og karrieremuligheter. Med digitalisering og stadig større fokus på bærekraft trengs det mennesker som kan forholde seg til både den kreative delen av bransjen, og den mer forretningsbaserte delen av bransjen.

Se intervju med Linda Refvik om fremtidens jobbmuligheter innenfor motebransjen

Foto: Silje Gulbrandsen | Mote & Entreprenørskap kurs SoF i samarbeid med Norwegian Fashion Hub

Danielle Heide studerte Motedesign ved SoFI og ble uteksaminert i 2018. Hun jobber nå som designassistent for Varner og beskriver studietiden sin som hektisk, men inspirerende.

Les mer om Danielle her

A person in a blue dress

Description automatically generated
Foto: Motedesign avgangsvisning 2018 | Design: Danielle Heide

Emma Gangdal studerte Moteindustri og fikk jobb som studio manager hos C.L.E.A.N by Christina Ledang etter å ha vært der under sin praksisperiode. Hun beskriver praksisperioden som veldig lærerik og variert i arbeidsoppgaver.

Les mer om Emma her

Foto: Nora Angeltveit for Det Nye | Styling: Emma Gangdal

Lise Wolden studerte Interiør og ble headhuntet fra studiet til Sentrum Bygg. Hun anbefaler å tenke på praksisplass tidlig under studiet, da det kan være din billett inn i arbeidslivet.

Les mer om Lise her

Sofia Wennestein jobbet nesten 5 år som selger for Ikea før hun tok sjansen på å følge drømmen sin og studere Retail Design. Hun valgte en kreativ fagskoleutdanning fordi hun ikke passet inn i den tradisjonelle skoleformen, og angret ikke ett sekund på det.

Les mer om Sofia her

SoFI – School of Fashion Industry tilbyr seks utdanninger innen mote & interiør. Interessert i en utdanning hos oss? Book studiesamtale med en av oss, eller kom på våre månedlige åpne kvelder og få kreativt påfyll, omvisning på skolen og informasjon om våre studier! Du kan lese mer om skolen og våre utdanninger her.

Vi har felles søknadsfrist for alle våre 1-årige og 2-årige studieretninger innen mote, interiør og retail design 29. april, med oppstart 25. august. Halvårige og nettbaserte utdanninger har rullerende opptak.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: