Arbeid for helse og livskvalitet!

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Via Agder Vitenskapsakademi kan du studere til lege, tannlege eller veterinær i Sentral-Europa. Vi tilbyr også bachelor og master i fysioterapi. Kontakt oss allerede i høst hvis du vil søke opptak i 2020!

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for mennesker eller dyr? Har du gode kunnskaper i realfag og en sterk indre motivasjon? Da kan våre gode utdanningstilbud i Polen, Tsjekkia og Slovakia være noe for deg. Kontakt oss nå så forteller vi deg hvilke fag du trenger, hvordan du søker og hvordan du best kan forberede deg til opptaksprøver. Se også søknadsfrister og opptaksdatoer.

Søk trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi
Grundig og balansert informasjon fra våre tre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Hvis du bestemmer deg for å søke er vi med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi er en av ANSAs etisk godkjente agenter og har jevnlig kontakt med ANSA og deres lokallag i studiebyene, og med norske studenter og universitetenes ledelse og ansatte. Dette gir oss god innsikt i studentenes velferd og trivsel og i universitetenes tilbud og organisering. Derfor kan du søke trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi.

Autorisasjon som lege eller tannlege: 
Norske studenter som fullfører medisin- eller tannlegeutdanning i Polen eller Tsjekkia har rett til autorisasjon når de sender inn nødvendig dokumentasjon til Helsedirektoratet.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år
Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, 5 år
Farmasi, (Pharm.D.), 6 år
Fysioterapi (master), 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lenger enn noe annet polsk universitet. Over ni hundre studenter fra hele verden holder på med ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 125,000 studenter. I sommerhalvåret koser mange seg på restaurantene på byens gamle markedsplass, Stary Rynek. PUMS er et ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og USMLE-eksamener som gir rett til å praktisere i USA. Velger du PUMS får du derfor en anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden.


Collegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.

Collegium Medicum er navnet på det medisinske fakultet ved Nicolaus Copernicus University. Universitetet har totalt ca. 30 000 studenter i Torun og Bydgoszcz.
Collegium Medium har et stort skandinavisk studentmiljø, men også studenter fra Irland, India, Spania og mange andre land. Legestudiet i Bydgoszcz preges av engasjerte lærere og uformell kontakt mellom lærere og studenter. Studentenes fadderordning gir deg en varm velkomst og trygg start på studentlivet, og ANSA Bydgoszcz tilbyr fellesskap og sosiale opplevelser. Du kan bo på et nytt, flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Bydgoszcz er en fin by med mange store parker, den populære Mølleøya og gamlebyen med sine mange restauranter og cafeer.


Medical University of Gdansk (MUG):
Medisin, 6 år.

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har derfor flyforbindelse til mange norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer flere hundre norske og svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt i byen, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning ved et av Polens ledende medisinske universiteter.


Masaryk University, Brno:
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år
Fysioterapi, 3 år

Masaryk er et av Sentral-Europas mest anerkjente universiteter, med medisinske studier som er ettertraktet av studenter fra hele verden. Det medisinske fakultetet er lokalisert på en ultramoderne campus med laboratorier, klasserom og bibliotek i toppklasse. Her finnes også studentboliger, treningssentre og caféer. Masaryk har et brukervennlig informasjonssystem som forenkler studentlivet, et aktivt ANSA-lag og et mangfold av studentforeninger og klubber.

Brno er den nest største byen i Tsjekkia med rundt 400 000 innbyggere og ble grunnlagt ca. 1000 e. Kr. Byen er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og er den historiske hovedstaden i regionen Mähren.  


University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), Košice.
Veterinær, 6 år.  

Ved UVMP i Košice kan du studere veterinærmedisin og bli autorisert veterinær i Norge etterpå. UVMP har tilbudt veterinærstudier på engelsk i 25 år, og det internasjonale studentmiljøet omfatter også over hundre norske studenter.  Veterinærstudier i Košice vil gi deg en kvalitetsutdanning i en flott by med gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv. Košice ligger i det fjellrike østlige Slovakia. Veien er ikke lang til nasjonalparken Slovakiske paradis med 300 km merkede stier, kløfter, fosser, underjordiske huler og et variert dyreliv. 


Vår erfaring, kunnskap og tilgjengelighet gir deg trygghet. Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!

www.medicalstudies.no 
www.facebook.com/agder.vitenskapsakademi  
E-post: medicalstudies@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475