Besøkende

HjemBesøkende

Velkommen til Norges største utdanningsmesse
– Utdanning & Karriere 2025

Utdanningsmessen er Norges største arena for deg som skal velge videre utdanning og karriere. Her får du det personlige møtet med erfarne representanter fra et mangfoldig utvalg innen studier og yrkesliv. Besøk utdanningsmessen og bli inspirert til å finne din karrierevei!

Det finnes et hav av muligheter når du skal velge videre utdanning og fremtidig karriere. På utdanningsmessen vil du finne det bredeste utvalget innen skoletilbud, høyere utdanning, bransjer og yrkesliv. Det er gratis for alle å besøke messen, uansett om du er skoleelev, student, i førstegangstjeneste, i arbeid eller bare er nysgjerrig på hva som finnes av muligheter der ute.

På utdanningsmessen får du muligheten til å snakke direkte med studenter og representanter fra en rekke utdanningsinstitusjoner og bransjer, inkludert:

 • Norske universitet
 • Høgskoler
 • Fagskoler
 • Folkehøgskoler
 • Internasjonale universiteter
 • Forsvaret
 • Lånekassen
 • Opplæringskontor
 • Videregående skoler
 • Organisasjoner og bedrifter

Delta på foredrag og workshops

Du kan også delta på foredrag og workshops med aktuelle tema for deg som skal velge videre utdanning og karriere. Her får du lære mer om blant annet fremtidens arbeidsmarked, muligheter i Forsvaret, folkehøgskoler, studiefinansiering fra Lånekassen, Samordna opptak, studier i utlandet og mye mer. 

Klikk på din nærmeste by for å lese mer om utdanningsmessen som arrangeres der du bor

Få mest mulig ut av besøket

Viste du at 1 av 5 ender opp med å bytte studier? (kilde: SSB) Valget er ikke lett, og mye kan forandre seg med årene. Likevel er du ett steg nærmere mål dersom du legger ned litt tid til å utforske hvilke muligheter som finnes for deg.

 1. Forbered deg – Når messen nærmer seg vil du finne utstillerliste, hallkart og foredragsprogram på arrangementssiden til messen du skal besøke. Her har du oversikt over alle utstillere du vil møte og kan forberede deg på spørsmål du ønsker svar på og hvem du vil snakke med. 
 2. Vær nysgjerrig og la deg inspirere – Still alle spørsmål du måtte ha – husk at ingen spørsmål er dumme! Hvilke interesser har du og hva er du åpen for å finne ut mer om? Ta gjerne en ekstra runde rundt i messehallen og besøk stands du kanskje ikke kjenner til. Hva om du oppdager noe spennende du ikke hadde tenkt på?
 3. Søk mer informasjon Ikke legg messen bak deg med en gang – her er det mange inntrykk, men når du først er i gang med tankeprosessen er det lurt å fortsette i håp om å lande på ett eller flere alternativ. Søk på nettet, gjerne tautdanning.no, bruk brosjyrene du har samlet på messen og les deg opp!

Besøk utdanningsmessen med klassen din.

Vi inviterer alle videregående skoler, folkehøgskoler og ungdomsskoler til våre messer. Snakk gjerne med din karriereveileder for å få vite om klassen din er påmeldt.

Har du spørsmål om utdanningsmessen?

Ta kontakt med:

Tone Skredderbakken

Besøk og rådgiverkontakt

Tlf: +47 90 36 57 95
E-post: tone@tautdanning.no