Studer ved Kulturakademiet i Roma, Barcelona eller Berlin!

Tekst og bilder: Kulturakademiet

Kulturakademiet tilbyr norske akademiske studier i filosofi, samfunnsfag og historie i noen av Europas mest spennende byer!

Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjøre noe fornuftig. Kulturakademiet gir deg muligheten til å lære et språk og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Hos oss får du studiepoeng som du kan bruke i bachelorgraden din, studiestøtte fra Lånekassen og en pause fra hverdagslivet som du kan bruke til å planlegge veien videre. Studiene ved Kulturakademiet gir deg nye perspektiver både på studier og arbeid, og er for mange et springbrett til videre studier i utlandet.

Kulturakademiet tar nå imot søknader om opptak på studier for høsten 2018 og våren 2019. Søknadsskjema finner du her.

Det er fortløpende opptak og rundt 30 studieplasser på hvert studium. For å følge studiet må du ha godkjent studiekompetanse, altså ha fullført videregående skole, før studiestart. Det er ikke nødvendig å ha studiekompetanse i det øyeblikket du søker.

Om studiet

  • Programmene foregår i periodene 23. august – 8. november høsten 2018 og 21. februar – 9. mai våren 2019. Ønsker du å forlenge oppholdet ditt, kan vi hjelpe deg med innkvartering i leilighet 3 uker før og etter studieoppholdet.
  • Studiene gir deg 30 eller 60 studiepoeng som kan benyttes i bachelorgrader ved universiteter og høgskoler.
  • All undervisning foregår på norsk i regi av svært dyktige norske forelesere som ofte bor på stedet. Unntaket er språkundervisningen som er i regi av lokale lærere ved Scuola Leonardo da Vinci (Roma), IHES (Barcelona) og GLS (Berlin).
  • Undervisningen i Roma finner sted på Casa di Santa Francesca, et gammelt middelalderbygg i Trastevere. I Barcelona foregår undervisningen på Seminari, som er et gammelt kloster rett ved Placa Catalunya. I Berlin holder vi til på den nye og moderne campusen til GLS i Kastanienallee i Prenzlauer Berg. Forelesningene finner sted over 3×45 minutter 4-5 dager i uken.
  • Språkundervisningen foregår intensivt med 4 timer hver dag over 4 uker (3 i Roma)

Om oppholdet

  • Kulturakademiet ordner innkvartering for deg sentralt i byen. Dere bor som regel mellom 4 og 6 sammen i leiligheten. I utgangspunktet er dere to og to som deler rom, men det er mulig å reservere enerom.
  • På hvert studiested er det en senterleder som har ansvaret for det praktiske i hverdagen. Senterlederen hjelper deg med å ha et aktivt sosialt liv, sørger for at du føler deg trygg og blir godt kjent med byen. Det blir arrangert fellesmiddager, utflukter og fellesturer til stranda, parker, kulturelle happenings osv.
  • Hver uke er det et kulturelt program med besøk i museer, gallerier, byvandringer, parker og kirker.
  • Midt i semesteret er det en ferieuke der du kan utforske landet du bor og studerer i eller gjøre akkurat hva du vil. Du kan også velge å bli med oss på en tredagers gåtur i Toscana. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi sørover fra Siena gjennom Val d’Orcia som kanskje er det flotteste landskapet i Italia.

Studieprogram 2018/2019

ROMA

BARCELONA

BERLIN

Mer informasjon finner du på kulturakademiet.no