Hjem10 grunner til at fo...

10 grunner til at folkehøgskolene har de mest fornøyde elevene

Tekst og bilder: Folkehøgskolene i Norge

Godt faglig tilbud, ansatte som bryr seg og det sosiale miljøet. Det er viktige grunner til at folkehøgskolene for sjuende år på rad har de mest fornøyde elevene i Norge. Undersøkelsen utføres av analysebyrået EPSI.

– I følge elevene har folkehøgskolene et godt faglig innhold og relevante studieturer. Dette i kombinasjonen med et godt sosialt miljø har gitt mange elever et verdifullt nettverk samt en økt motivasjon og lyst til å lære, forklarer Fredrik Høst i EPSI Rating Norge

1. Engasjerte lærere

På folkehøgskolen møter du engasjerte og dyktige lærere som brenner for ungdom – og som trives i selskap med elever!

Les også: – Like mye turkamerat som lærer

 

2. Spennende fagtilbud

På folkehøgskolene finnes det over 600 ulike fag, og det skal godt gjøres å ikke finne noe som ikke passer for deg. Du møter andre som er like interessert i faget sitt som du er. Det inspirerer og gir læringsglede!

Les også: 600 ulike linjer å velge mellom

 

3. Eksamensfri skole

Hos folkehøgskolene er det ingen former for eksamen eller karakterer. Mange elever forteller at dette er akkurat det de trenger, etter mange skoleår med mye opplevd press.  Folkehøgskolen er verdens frieste skole. Det gir deg rom for å puste ut, og rom til å være deg selv!

Les også: Generasjon prestasjon er slitne

4. Folkehøgskolen blir hjemme

På folkehøgskolen er du 24/7. Det betyr at du bor her, spiser alle måltidene her, og har andre elever rundt deg hele tiden. De andre elevene blir fort som en ny familie, og du har lærere og andre ansatte som bryr seg om deg. Også når du har fri!

Les også: Slik er det å bo på dobbeltrom

5. Et sosialt miljø

Folkehøgskolene varierer mye i størrelse, men uansett om det er 40 eller 150 elever på skolen kommer man ikke utenom at året er sosialt. På internatet bor du tett på andre, og i matsalen spiser du sammen med alle de andre.
Les også: – Vi er kanskje beviset på at folkehøgskole passer for alle

6. Studieturer med høy kvalitet

Noen reiser langt, andre kort. Felles for alle turene er likevel at de har et faglig innhold knyttet til noe du skal lære på linja di, i et valgfag eller felles for hele skolen. Reisene styrker også samholdet, og gjør at man blir enda bedre kjent.

Les også: Hvorfor har folkehøgskolene studiereiser?

7. Venner fra hele landet

Til en folkehøgskole kommer de fleste uten å kjenne noen andre. Når du reiser hjem igjen etter ni måneder har du venner over hele landet. Gjennom nye bekjentskaper lærer du også mye om deg selv!

Les også: – Nå har jeg venner i hele landet!

 

8. Du blir sett!

På folkehøgskolen vil du oppleve å bli regnet med, både av ansatte og elever. Du er ikke bare en i mengden, men en viktig brikke for miljøet! Det gir motivasjon og læringsglede!

Les også: – På folkehøgskolen møter du lærere som ser deg

 

9. Beliggenhet

Det finnes 80 norske folkehøgskoler, og de er spredd rundt i hele landet. Hva som er best kommer kanskje an på hva du vil gjøre? Mange elever ønsker å reise et stykke hjemmefra, slik at de får oppleve en ny landsdel eller et sted de aldri har vært før.

Les også: – Wow! Tenk at jeg bor her!

 

10. #fhsliv

På #fhsliv oppsummerer nåværende og tidligere elever over 140 000 grunner til hva de mener er aller best med folkehøgskole! En annerledes skolehverdag du vil huske resten av livet.

Se alle linjer på verdens frieste skoler her! 

 

 

Har du spørsmål om folkehøgskole?
Fyll ut kontaktskjema her
Oversikt over alle skolene finner du her

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: