Hjem8 glimrende grunner ...

8 glimrende grunner til å studere i utlandet

Er du en av dem som tenker på å studere i utlandet men ikke helt tør? Som blir stoppet av tanker om hjemlengsel, at du er for dårlig i engelsk eller at du ikke vil få venner?

Ikke fortvil! Det er helt normalt og de fleste av oss har kjent på akkurat det samme. Men saken er den at du ikke vil finne ut av om du faktisk vil få hjemlengsel, eller er for dårlig i engelsk, eller ikke vil få venner hvis du ikke prøver. Så her er en liste over 8 glimrende grunner til å pakke sammen bøkene og hive seg på flyet. Hvem vet, kanskje blir du overbevist til å starte ditt neste studieeventyr?

8grunner1. Du VIL bli god i engelsk!
Det finnes ingen bedre måte å lære et språk på enn å oppholde seg i land hvor det er morsmålet. I dagens globaliserte studieverden vil du ikke være alene om litt knoting i startfasen og mange skoler har egne ressurssentre som hjelper deg med nettopp det språklige.

2. Økt selvstendighet
Greit, du er kanskje et stykke hjemmefra men det kan godt hende at du vil like å stå på egne bein i et nytt land. Du kommer ikke til å være der forevig hvis du ikke vil, og når du kommer hjem vil du merke at du kanskje har blitt mer uavhengig av andre og tar mer ansvar for deg selv.

3. Du vil møte nye og ulike typer mennesker
Vi er alle mennesker på bunnen så sannsynligheten er stor for at du vil møte noen du liker også i en fremmed kultur. Å utsette seg for ulike typer mennesker vil ikke bare forbedre de sosiale egenskapene dine, men også lære deg å forstå dine egne relasjoner bedre!

8grunner14. På innsiden av kulturen
Å dra på ferie i et land er noe helt annet enn å bo der. Du vil komme på innsiden av kulturen og plukke opp lokal kunnskap som for eksempel den beste kaffeplassen, turistfeller som bør unngås og bortgjemte restauranter med fantastisk mat til en billig penge.

5. Kulinariske opplevelser
Kanskje finner du ut at den lokale spesialiteten inneholder din favorittingrediens? At de har fem ulike typer bananer i butikken og iskremdisk i biblioteket på universitet (det har de nemlig her). Ofte finner man helt annet matutvalg i utlandet og det kan absolutt være til det bedre!

6. Det ser bra ut på CV’n
Arbeidsgivere setter pris på internasjonal erfaring. Det sier mye om deg som person, som for eksempel at du liker utfordringer, er lærelysten og har evne til å sette deg inn i andre kulturer og perspektiv. Dette er attraktive egenskaper på jobbmarkedet!

7. Du kan utnytte fritiden til å dra på eventyr
Innimellom forelesninger og lesing har du masse tid til å utforske. Befinner du deg i California er det ikke lange veien til flotte surfestrender eller Rocky Mountains. Tar du studier i London kan du shoppe vintageklær på Broadway Market, og i Australia kan du dra på krokodillesafari.

8. Studiemuligheter som ikke finnes i Norge
Fagutvalget varierer fra universitet til universitet. Kanskje finner du en linje ved en skole i utlandet som er akkurat opp din gate og som ikke tilbys i Norge?

Ønsker du gratis veiledning for å kartlegge dine videre muligheter for studier i utlandet?
Ta kontakt med oss her i SONOR for gratis og uforpliktende prat vedrørende dine muligheter. Våre veiledere er eksperter på å kartlegge dine muligheter iht dine forutsetninger.

Registrer deg for gratis veiledning her!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: