HjemAkademiet i Sandvika...

Akademiet i Sandvika er skolen for deg som vil litt mer

Tekst og bilder: Akademiet

På togstasjonen i Sandvika finner du to av Akademiets videregående skoler, kjent for faglig sterke elever og et sterkt sosialt felleskap.

I Sandvika har Akademiet to videregående skoler: Akademiet Realfagsgymnas Sandvika og Akademiet VGS Sandvika. Begge skolene er sentralt plassert midt i sentrum og holder til rett ved Sandvika stasjon. Akademiet i Sandvika er et godt valg for elever som er faglig sterke og som ønsker et akademisk miljø allerede på videregående.

Skolestart i splitter nytt bygg

I august 2024 står det nye skolebygg klart. Det ligger vegg-i-vegg med dagens plassering og vil kunne huse hele 300 ivrige og læringslystne elever.

– Vi har et mål om å samle områdets mest dedikerte elever. På Akademiet vil du få sjansen til å utnytte ditt fulle potensial. Vi skal hjelpe deg med å nå de akademiske drømmene dine, forteller rektor Liv Bjørkgård.

Studiespesialisering og realfagsfordypning

Akademiet VGS Sandvika ble startet opp høsten 2023 og tilbyr studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi og realfag. Her kan du som elev velge fritt blant programfag og kombinere fag fra de to retningene dersom du ønsker det.

Akademiet Realfagsgymnas Sandvika er skolen for elevene som ønsker et dypdykk i realfagene. Skolen har egen læreplan og den eneste i Norge som tilbyr realfagsfordypning.

Skyhøye eksamensresultater

Elevene på Akademiet i Sandvika leverte enestående resultater i årets eksamen. Det understreker det faglige akademiske miljøet på skolen og at lærerne er opptatt av å lære elevene det som kreves for å få en grundig forståelse av fagets innhold.

– Elevene våre jobber beinhardt og har fokus på både det faglige og det sosiale. Det er viktig for oss at elevene som ønsker det får jobbe intensivt med fagene – men de skal også ha det gøy på skolen, forteller rektor Liv Bjørkgård.

Hun poengterer at fordi skolen primært ikke markerer russefeiringen, kan noen tenke at det sosiale miljøet ikke er like verdsatt.

– Det som ønsker å gå hos oss er ikke opptatt av russetid. De liker skole og vil utfordre seg selv. De vil prestere på eksamen. Til gjengjeld har vi et veldig godt miljø med elever som trives med skolefagene og vennskapet med medelever.

MOT til å bry seg

Akademiet i Sandvika er MOT-skoler. Det innebærer at skolen jobber aktivt for å forebygge mobbing, utenforskap og psykiske vansker. Målet er å utvikle robuste ungdommer og skape et klassemiljø der alle føler seg inkludert.

– Skolen skal føles som elevens andre hjem. Det tror jeg vi på mange måter har fått til i Sandvika. Her er det trygge rammer hvor elevene føler en forankring og trygghet til skolen, lærerne og medelevene sine, understreker rektor Liv Bjørkgård.

I tillegg til å være en MOT-skole, tilrettelegger elevrådet i stor grad for hyggelige sammenkomster. Elevrådet har startet opp flere elevklubber som matteklubb, brettspillklubb, språkklubb, sjakk og programmering. Det er et godt bidrag til miljøet på skolen!

Forseringstilbud: Et samarbeid med UiO og Høyskolen Kristiania

Dette skoleåret er det veldig mange av skolenes elever som ønsker å forsere fag. Noen elever forserer internt og tar vg2- og vg3-fag allerede i vg1, mens noen forserer fag på eksterne utdanningsinstitusjoner.

Gjennom skolens unike samarbeid med Universitetet i Oslo og Høyskolen Kristiania, kan elevene søke og bli tatt opp som elever selv om de går på videregående skole. Det er gratis, og eleven vil få studiepoeng etter å ha gjennomført og bestått eksamen etter endt termin.

To av elevene på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika forserer fag på Høyskolen Kristiania mens de går på videregående i Sandvika.

Årets elever på Akademiet i Sandvika tar dette skoleåret blant annet fagene databaser, introduksjon til programmering, lineær algebra og pythonprogrammering på Høyskolen Kristiania.

Bli med på hospitering

Ønsker du å komme på besøk på Akademiet VGS Sandvika eller Akademiet Realfagsgymnas Sandvika? Vi arrangerer hospiteringsdager hele tiden og inviterer gjerne deg som er interessert på skolebesøk.

Ta kontakt med skolen!

Akademiet i Sandvika
Telefon: 96 00 81 99
E-post: sandvika@akademiet.no

Les mer om Akademiet Realfagsgymnas Sandvika
Les mer om Akademiet VGS Sandvika

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: