HjemAkademiet utvider me...

Akademiet utvider med yrkesskole i kokk- og servitørfaget

Tekst og bilder: Akademiet

Norsk Restaurantskole ble i høst en del av Akademiet. Skolen utdanner elever i videregående skole til fagarbeidere i kokk- og servitørfaget.

– Vi er svært stolte over å få med oss Norsk Restaurantskole. Skolen blir den første rendyrkede yrkesskolen i Akademiet, sier styreleder og skolegründer Kjetil Eide.

Norsk Restaurantskole – som nå blir Akademiet Norsk Restaurantskole, utdanner elever i videregående skole til fagarbeidere i kokk- og servitørfaget. Skolen høster anerkjennelse av, og samarbeider med, en rekke lokale restauranter og leverandører i hovedstaden.

Akademiet er Norges største aktør innen privat videregående skole og driver 13 private videregående skoler over hele landet. Akademiets skoler tilbyr en rekke utdanningsprogram, men Norsk Restaurantskole blir den første Akademietskolen med et rent yrkesfaglig tilbud.

– Norsk Restaurantskole er godt etablert i både bransjen, byen og landet. Skolen har en dyktig stab med erfarne ledere og lærere, og ikke minst er elevene ved skolen svært fornøyde. Vi vil bidra til å ivareta og videreføre det gode tilbudet, sier Eide.

Rolf E. Wenstad er daglig leder og rektor ved skolen, og har selv lang erfaring fra bransjen. Han er tydelig på at skolens visjon er å løfte fagene og å utdanne de beste fagarbeiderne.

– Norge trenger en skole som løfter restaurantfaget! Vi var den første private videregående skolen innen kokk- og servitørfag, og vi skal evne å bygge kompetanse innen faget til glede for elevene, bransjen og den offentlige skolen.

Garanterer lærlingplasser
Ved Norsk Restaurantskole kan de skilte med å garantere elevene læreplass etter to år ved skolen. Skolens stiftere har 27 års erfaring fra Lærlingekompaniet, hvor hele 98 % av lærlingene fullfører fagopplæringen med bestått svenneprøve på normert tid som er fire år – to år på skolen og to år i lære.

Samarbeidet med Lærlingekompaniet og noen av landets beste restauranter, gjør at skolens elever får lærlingplass i to fulle år. Wenstad forteller at dette er oppsiktsvekkende gode tall når det gjelder gjennomføring ved yrkesfaglige utdanningsprogram.

– I yrkesfagopplæringen generelt er fullføringsgraden langt lavere. Vi leverer på høyt faglig nivå både teoretisk og praktisk, vi stoler på ungdommen, driver opplæring som er direkte yrkesrelevant og det er tett kontakt mellom læreplass og oss som skole. Nærmest alle våre elever går direkte ut i lære etter to år hos oss. Det er vi veldig stolte av!

Faglært arbeidskraft ettertraktet i bransjen
Wenstad sier at restaurantbransjen vokser og mangler nesten 2000 kokker og servitører, i tillegg er det for få lærlinger.

– Det er et uttalt ønske fra bransjen at kvaliteten på opplæringen innen faget styrkes og at fagets status heves. Spriket mellom bransjens behov for faglært arbeidskraft og antallet som utdannes. I restaurantbransjen er det jobb til ungdom som satser på faget, konstaterer Wenstad.

Vil du vite mer om Akademiet Norsk Restaurantskole?
Kontakt skolen på telefon 417 30 739 eller e-post til post@norskrestaurantskole.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: