HjemEt år på folkehøgsko...

Et år på folkehøgskole kan gi deg arbeidspraksis

Tekst og bilder: Arbeiderbevegelsens folkehøgskole

Undervisning skal være praksisnær og gi mening for deg. Du får tid, rom og veiledning til å bli kjent med faget ditt. Arbeidspraksis er et trumfkort når du skal søke jobb!

Ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole har vi lenge fulgt elevene våre for å se «hvor de blir av». Og noe vi har undret/frustrert/irritert oss over at våre dyktige elever, selv etter en bachelor eller en master likevel ikke alltid går rett ut i jobb. Og svaret vi får når vi spør er at de mangler arbeidspraksis.

Vi har gjort noe med dette. Parallelt med undervisningen er målet vårt at du som elev jobber i samarbeid med en bedrift med reelle arbeidsoppgaver.

Praksis og spennende prosjekter
Ved skolen vår har vi alltid hatt to uker med praksis, for å oppleve arbeidslivet og smake på det yrket de drømmer om. Dette ser vi at har vært nyttig! Elevene blir mer motiverte og målrettet fram mot egen karriere. Nå tar vi steget lenger og lager en «fabrikk» på skolen. Vi samarbeider tett med Mjøsregionen om å få inn relevante prosjekt til elevene. Dette har vist seg å være utviklende både for elever og næringsliv rundt oss. Dette betyr at om du som elev vil, kan du få til langt mer enn to uker med relevant praksis.

Tilpasset undervisning
Som elev hos oss har du mulighet til å delta i flere slike prosjekt gjennom skoleåret. Vi tilpasser undervisningen slik at det er rom for å jobbe i tverrfaglige team og slik at du får undervisning i det som du trenger å kunne noe om for å gjennomføre. Det er flere av elevene våre som gjennom dette etablerer gode kontakter som resulterer i sommerjobb, vikariat, konsulentoppdrag og svært gode referanser.

Praktisk nytteverdi
Vi legger stor vekt på at det vi jobber med av undervisning, og andre skoleprosjekt skal ha praktisk nytteverdi for deg. Og vi legger til rette for at du skal komme så nært på det faget du ønsker å jobbe med som mulig. Ved linjen grafisk design lager vi denne høsten et eget hustrykkeri, vi blander gamle trykkprosesser med moderne digitale printere. Du kommer til å bli skitten på fingrene og glede deg over duften av trykksverte.

Velg deg et år med grafisk design hos oss, vi garanterer trivsel! Om du svinger innom skolens nettside kan du ta en titt på fagene våre og mulighetene vi presenterer der.

Fortsatt ikke klar til å søke, men litt nysgjerrig? Ta kontakt, vi svarer deg!


Les også om:

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: