HjemArbeid med idrett og...

Arbeid med idrett og helse – Bli naprapat!

Tekst og bilder: Naprapathögskolan

Studer på Nordens største høgskole i avansert manuell medisin og arbeid innen idrettsmedisin, treningssenter eller innen helse. Behovet for naprapater er stort da smerter i muskler og ledd er en vår tids største folkesykdommer. 

Som naprapat kan du drive egen klinikk eller jobbe som ansatt. På større klinikker arbeider man ofte i team og sammen med andre helsepersonell og terapeuter. Behovet av naprapater er stort og innen idrettsmedisin er det vanlig at forbund, foreninger, og også eliteidretten benytter naprapater. Mange naprapater jobber også på treningssenter eller innen helsebransjen generelt.

Et attraktivt arbeidsmarked for naprapater

Naprapati er en veletablert og etterspurt behandlingsform. Behovet for naprapater er stort da smerter i muskler og ledd er en vår tids største folkesykdommer, og årsaken til mange sykemeldinger innen arbeidslivet. Økende krav på prestasjon på arbeidsplassene fører til stress som kan være en årsak. En annen kan være at mange yrker blir mer stillesittende.

Nordens største høgskole innen manuell medisin

Naprapathögskolan i Stockholm er Nordens største høgskole i avansert manuell medisin. Skolen har ca. 130 studenter fra Norge som gjør den til den mest populære utdanningen i Sverige for norske studenter! Utdanningen er 4-årig og gir rett til lån og stipend fra Lånekassen.

SØK NÅ

Søknadsfristen for høstsemesteret 2023 er 8. mai. Søk her! 

NAPRAPATSTUDENTENE OM UTDANNINGEN

Hør på studentene fra skolen fortelle om Naprapathögskolan.

Se filmene her:

https://www.youtube.com/watch?v=X7t9rfA_Vtw
https://www.youtube.com/watch?v=Ns3Vqi7Sses
https://www.youtube.com/watch?v=c9SXPRWW6E8

KLINISK PRAKSIS VED HØGSKOLENS KLINIKK

Under hele utdanningen får du som student ta i mot egne pasienter på høgskolens klinikk. Den kliniske praksisen skjer under observasjon av sertifiserte naprapater og hvert år utfører høgskolens studenter ca. 40.000 behandlinger. Etter fire år og avlagt sluttprøve, gjennomfører du din naprapateksamen og er deretter godt rustet til å innlede din karriere som naprapat.

NYSGJERRIG PÅ NAPRAPATYRKET?

Nysgjerrig på naprapatyrket? Velkommen til åpent hus på Naprapathøgskolen. Under åpent hus får du vet mer om naprapatopplæringen og møter både lærere og studenter. Det er mange muligheter til å stille spørsmål. Meld deg på her!

FORBEREDENDE KURS

Naprapathøgskolen tilbyr tre forberedende kurs for de som er interessert i utdanningen. Preparandkurs, Massasjekurs og Stretchingkurs. I løpet av kursene får du lære mer om naprapati og om noen av fagene som inngår i utdanningen som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin, massasje og stretchingteknikker. Kursene gir deg også en fordel når du søker deg inn på Naprapatprogrammet.

VIL DU VITE MER OM NAPRAPATI?

Besøk Naprapathögskolans nettside.

Kontakt oss for mer informasjon. E-post: linda.ladenstedt@nph.se Tel: +46 08-16 01 20

Følg oss på sosiale medier

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: