HjemÅsane folkehøgskole ...

Åsane folkehøgskole i Bergen – Her får du venner for livet

Tekst og bilder: Åsane folkehøgskole

Vet du fortsatt ikke hva du vil gjøre til høsten? Åsane folkehøgskole har fremdeles ledige plasser! Her kan du dyrke dine kreative interesser samtidig som du får gode venner.

Her kan du velge mellom 6 ulike linjer: Revy og teater, Musikal og performance, Skriveverkstedet, Animasjon og grafikk, Arkitektur og design og Latin-Amerika- Cuba og Mexico.

Kristine, tidligere elev

– Hver gang jeg kommer opp til skolen her, så føles det som å komme hjem, sier Kristine, tidligere elev og nåværende miljøassistent på Åsane folkehøgskole.

I 2020 flyttet Kristine fra Trondheim for å gå på Åsane folkehøgskole like utenfor Bergen.
– Jeg hadde vært i samme jentegjeng siden barneskolen, og ville ha et bredere syn på verden, forteller hun. Det var mangfoldet i linjene, og det at skolen hadde så mange kreative fag som gjorde at hun bestemte seg for å søke.

Det er tredje året Kristine Andresen er på skolen. Hun var elev første året, så ble hun et år til som stipendiat, og hun trivdes så godt at hun søkte jobb på skolen. Kristine har lenge visst at hun vil bli vernepleier, men oppholdet på Åsane folkehøgskole har bidratt til at hun har blitt mer sikker på yrkesvalget.

– Jeg har møtt mange fine mennesker her, som har gjort at jeg har blitt enda mer interessert i å jobbe med mennesker. Oppholdet på Åsane har gjort meg sikrere i yrkesvalget mitt om å bli vernepleier! Jeg har fått venner for livet, og vi har fortsatt kjempegod kontakt. Det er helt magisk!

Sara Marie Bengtson, som nå studerer ved Arkitektskolen Aarhus, Danmark

En annen elev som har hatt stort utbytte av et år på Åsane er Sara Marie Bengtson som gikk på linjen Arkitektur og design skoleåret 2021/22:

– På Åsane folkehøgskole fikk jeg utfordret mine kreative evner, samtidig som jeg dannet nye vennskap. Et bredt utvalg av forskjellige kreative oppgaver og støttende lærere forberedte meg til videre utdanning. Året på arkitektur og design var virkelig en opplevelse jeg vil anbefale andre, spesielt hvis ønsket videre er å studere kreative fag.

Dyktige lærere

– Et år hos oss skal gi elevene mulighet til å ikke bare dyrke sine interesser, men også å vokse som mennesker.
Det forteller Lena Andresen, rektor for Åsane folkehøgskole.
– Jeg setter stor pris på den faglige kvaliteten personalet viser til, både gjennom kompetanse og erfaring, sier hun.

Videre forteller rektor at personalet har en enorm drivkraft, glede og engasjement på vegne av elevene. Hun mener at mangfoldet og fellesskapet skolen tilbyr er det som gjør den unik.
– Vi ser det som vårt samfunnsoppdrag at elevene skal komme styrket og mer selvstendig ut i samfunnet etter et år hos oss.

Lena Andresen, rektor

Vil du vite mer om Åsane folkehøgskole?
Kontakt oss på telefon 55395190 eller e-post til post@asanefolk.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: