HjemÅsane folkehøgskole ...

Åsane folkehøgskole i Bergen – her får du venner for livet

Tekst og bilder: Åsane folkehøgskole

Vet du fortsatt ikke hva du vil gjøre til høsten? Åsane folkehøgskole har fremdeles ledige plasser! Her kan du dyrke dine kreative interesser samtidig som du får gode venner.

Her kan du velge mellom 7 ulike linjer: Din framtid, Revy og teater, Musikal og performance, Skriveverkstedet, Animasjon og grafikk, Arkitektur og design og Latin-Amerika- Cuba og Mexico.

Elev skoleåret 23/24 Olivia Myrvang:

– Etter vgs var jeg skolelei og trengte å ta et friår. Teater er noe jeg alltid har synes var gøy å holde på med. Før jeg startet på folkehøyskole selv, syntes jeg folkehøgskole virket som en plass for litt mer spesielle folk, men det stemmer absolutt ikke!

Foto: Svein E. Andresen

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg valgte å gå på Revy- og teaterlinjen på Åsane folkehøgskole. I løpet av året har jeg fått muligheten til å utfordre meg selv i å spille flere ulike roller i alt fra barneteater til farse. Vi lager ikke bare «teater» men som elever får vi stor frihet av læreren vår Cato til å styre hva slags kreative produksjoner vi vil lage. På linja opplevde jeg at jeg har hadde en lærer som med høy kompetanse om både revy og teater, men viktigst av alt er han en fantastisk lærer som virkelig ser elevene sine.

– I tillegg har jeg løpet av året fått være med på masse gøy! Jeg har vært med på sminkekurs, sett masse teater og stand-up og dratt på en spennende studietur. Studieturen bestod av interrail rundt i de fire storbyene København, Berlin, Paris og London. Det var virkelig en fantastisk tur som ga masse store inntrykk og som attpåtil var budsjettvennlig. Året på Åsane har gjort at jeg har fått lærelysten tilbake. Jeg har både fått utviklet meg som skuespiller, og fått gode minner og venner for livet. Hvis du har interessere for revy og teater, og er litt skolelei etter Vgs, og vil utfordre deg selv på scenen, er Revy og teater på Åsane folkehøyskole absolutt noe for deg.

Tidligere elev: Kristine Andresen

Kristine, tidligere elev

– Hver gang jeg kommer opp til skolen her, så føles det som å komme hjem, sier Kristine, tidligere elev og miljøassistent på Åsane folkehøgskole.

I 2020 flyttet Kristine fra Trondheim for å gå på Åsane folkehøgskole like utenfor Bergen.
– Jeg hadde vært i samme jentegjeng siden barneskolen, og ville ha et bredere syn på verden, forteller hun. Det var mangfoldet i linjene, og det at skolen hadde så mange kreative fag som gjorde at hun bestemte seg for å søke.

Hun var elev første året, så ble hun et år til som stipendiat, og hun trivdes så godt at hun søkte jobb på skolen. Kristine har lenge visst at hun vil bli vernepleier, men oppholdet på Åsane folkehøgskole har bidratt til at hun har blitt mer sikker på yrkesvalget.

– Jeg har møtt mange fine mennesker her, som har gjort at jeg har blitt enda mer interessert i å jobbe med mennesker. Oppholdet på Åsane har gjort meg sikrere i yrkesvalget mitt om å bli vernepleier! Jeg har fått venner for livet, og vi har fortsatt kjempegod kontakt. Det er helt magisk!

Sara Marie Bengtson, som nå studerer ved Arkitektskolen Aarhus, Danmark

En annen elev som har hatt stort utbytte av et år på Åsane er Sara Marie Bengtson som gikk på linjen Arkitektur og design skoleåret 2021/22:

– På Åsane folkehøgskole fikk jeg utfordret mine kreative evner, samtidig som jeg dannet nye vennskap. Et bredt utvalg av forskjellige kreative oppgaver og støttende lærere forberedte meg til videre utdanning. Året på arkitektur og design var virkelig en opplevelse jeg vil anbefale andre, spesielt hvis ønsket videre er å studere kreative fag.

Dyktige lærere

– Et år hos oss skal gi elevene mulighet til å ikke bare dyrke sine interesser, men også å vokse som mennesker.
Det forteller Lena Andresen, rektor for Åsane folkehøgskole.
– Jeg setter stor pris på den faglige kvaliteten personalet viser til, både gjennom kompetanse og erfaring, sier hun.

Videre forteller rektor at personalet har en enorm drivkraft, glede og engasjement på vegne av elevene. Hun mener at mangfoldet og fellesskapet skolen tilbyr er det som gjør den unik.
– Vi ser det som vårt samfunnsoppdrag at elevene skal komme styrket og mer selvstendig ut i samfunnet etter et år hos oss.

Lena Andresen, rektor

Vil du vite mer om Åsane folkehøgskole?
Kontakt oss på telefon 55395190 eller e-post til post@asanefolk.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: