HjemEt av de beste valge...

Et av de beste valgene jeg har tatt – Besøkte utdanningsmessen i Bergen

Ta Utdanning får ofte hyggelige tilbakemeldinger fra utstillere, rådgivere og besøkende under utdanningsmessene. Vi setter stor pris på disse! Ekstra stas var det når Elise Waardal Nilsen tok kontakt med oss og forteller at besøket på utdanningsmessen er et av de beste valgene hun har tatt!

Elise Waardal Nilsen (21 år) besøkte utdanningsmessen i Bergen for nesten 2 år siden. I en epost til oss skriver hun «Det er et av de beste valgene jeg har tatt, nettopp fordi jeg fant mitt nåværende studiested der!» Hun vil gjerne dele sin opplevelse med våre lesere. Vi anbefaler alle å følge hennes råd om å besøke utdanningsmessene, og å lese igjennom alle de nyttige brosjyrene i ettertid!

LES OGSÅ: Mail fra fornøyd lektor etter utdanningsmessen!

Fant fremtiden min på utdanningsmesse

Artikkel og bilder: Elise Waardal Nilsen

Jeg var 18 år, snart ferdig med videregående og hadde absolutt ingen idé om hva jeg ville studere videre. Mange av vennene mine hadde det allerede klart for seg hva de ville bli – ikke jeg. Jeg følte på et press om å vite hva man vil med livet, jeg følte at alle hadde forventninger til meg, kanskje jeg også følte presset fra forventningene jeg hadde til meg selv.

Elise Waardal Nilsen fant sitt
Elise Waardal Nilsen fant fremtiden sin på utdanningsmessen i Bergen

Alle har jo mål i livet, noe å jobbe mot – alle har vel ambisjoner? Mine var ikke helt klare enda, jeg visste ikke hva jeg ville bli. Tankene mine snuste litt på et mulig friår, men jeg bestemte meg raskt for at det ikke var noe for meg. Hva om jeg befant meg i samme situasjonen året etter? Konklusjonen min ble at, for meg personlig, ville ikke det ekstra friåret hjelpe meg med min avgjørelse.

Jeg satt lange kvelder og googlet, noe måtte jeg jo syntes var interessant! Tiden begynte å renne ut, snart var portalen for å sende søknader åpen. Alle snakket om det – det neste store steget i livet.

Heldigvis hadde skolen min meldt seg på utdanningsmessen i Bergen, og jeg skulle delta. Forhåpningene til å finne noe av interesse var lave – jeg følte egentlig jeg hadde gjort det meste når det kom til å finne noe som jeg virkelig ville.

Jeg møtte opp på dagen uten en plan, jeg skulle bare gå rundt å se, prøve å få inspirasjon til hva jeg ville bli. Det var fullt av folk og jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne. Etter noen runder var det noen som så mer interessante ut enn andre, så jeg bestemte meg for å se litt nærmere på noen av dem. Jeg tok med meg flere brosjyrer og blader. På veien hjem klarte jeg ikke helt å sortere tankene mine etter alle de forskjellige inntrykkene. Da jeg kom hjem var det litt tydeligere, jeg hadde funnet et par interessante studier.

Noen dager senere stod jeg plutselig der, med tre ideer om hva jeg kunne bli. Et av de tre var å studere markedsføringsøkonomi i Danmark. Jeg som egentlig ikke ville flytte – i hvert fall ikke så veldig langt.

bildeJeg tror at utdanningsmessen er med på å få studiene til å bli mer virkelige og konkrete, en opplevelse i motsetning til å lese om de forskjellige studiene. Messen var med på å starte nye prosesser i hjernen min.

I dag, 2 år senere, studerer jeg markedsføringsøkonomi ved VIA University College i Horsens, Danmark og kunne ikke vært mer fornøyd. Livet smiler og jeg har til og med fått tilbud om praksisplass hos Trendhim, en nettbutikk som holder til i Horsens. Dette er perfekt med tanke på studiene mine. Jeg stortrives i mitt “nye liv” takket være utdanningsmessen!

LES OGSÅ: Det er deilig å være student – i Danmark

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: