HjemDETTE bør du pakke t...

DETTE bør du pakke til studieoppholdet ditt i utlandet

Skal du studere et semester i utlandet etter jul vil du snart møte din første utfordring: nemlig å pakke livet ditt i én koffert. Her er noen tips til hvordan dette kan gjøres på best mulig måte.

Less is more.
Høres det kjent ut? Uttrykket brukes til så mangt, og er også mantraet som bør gå igjen når du skal pakke til å være borte et halvt år. Et halvt år kan høres lenge ut men med mindre du skal ut i bushen hvor tilgangen til tannbørster og sjampo er begrenset er det utrolig hvor lite du egentlig trenger å ha med deg. Mye kan du nemlig få tak i på studiestedet ditt.

Altså, med dette i bakhodet blir ikke spørsmålet hvor mye du skal pakke men hva og hvordan. Før jeg går inn på en detaljert liste over ting som bør være med har jeg noen generelle tips som det er greit å ha tenkt litt på før pakkestart:

Tips 1:
Pakk så lite som mulig. Jeg har allerede skrevet det men skriver det igjen. Det er nemlig viktig.

Tips 2:
Ta med en sammenleggbar bag i kofferten. Eller kjøp en på studiestedet. Denne kan du fylle med fine saker gjennom oppholdet ditt.

Tips 3:
Pakk tunge ting i håndbagasjen. NB! Merk deg hvor mange kilo du kan ta med i håndbagasjen først.

Tips 4:
Ta med klær som er lette å vaske. Det ikke sikkert silke- og ullprogram finnes på vaskemaskinen du kommer til å bruke. Vær på den sikre siden og ta med bomullskjolen framfor den av silke til 2000 kr.

Tips 5:
Tenk som en fjellklatrer: ting skal veie minst mulig. Da slipper du dyr overraskelse i overvektavgift.

Tips 6:
Lag liste over det du skal ha med deg. Da blir det lettere å ha oversikt og eliminere underveis.

Tips 7:
Les deg opp på stedet og landet du skal til. Med litt info i bakhodet blir oppholdet mer interessant. Hvis tida blir knapp, ta med en Lonely Planet og gjør det når du kommer frem.

Tips 8:
Ikke start pakkingen kvelden før. Ai! Hvem har ikke hatt høye ambisjoner om pakking én måned før avreise for så å måtte bruke hele natta før avreise på nettopp det? Unngå unødvendig stress og start tidlig.

Da har vi kommet til listen. Hvor mange bukser og underbukser du må ha med tenker jeg du kan ta en avgjørelse på selv (med less is more i minnet selvsagt). Det jeg konsentrerer meg om her er mer praktisk, som hva slags type bukse du bør tenke på, og ting som er lett å glemme og like lett å savne.

Listen:

• Øretelefoner

• Litt cash til ankomsten i fall du ikke finner en minibank med det første.

• Viktige dokumenter (kopi av pass og visum, anbefalingsbrev, vitnemål, opptaksbrev, bekreftelse på forsikring). Dette kan lagres på minnepinne og PC.

• TO bank kort i fall det ene ikke skulle virke (for eksempel Visa og kredittkort). NB! Sjekk at det ikke kortene har restriksjoner på hvor i verden de kan brukes.

• Ta med regntøy. Ikke stol kun på paraplyen (dette gjelder ikke kun dere som skal til Storbritannia).

• Reiseadapter

• Ordentlige sko (det vil si komfortable)

• Et bra (og lite) kamera

• Jeans

• Tenk «basic layers» når du pakker vanlige klær slik at de passer til alt (nøytrale farger som svart og grått)

• Skrivebok

• Dropp fulle tuber med tannkrem og sjampoflasker. Med mindre du skal rett ut i ørkenen kan du kjøpe dette n år du kommer fram.

• Paracet + ibux

• Flip-flops (til varme strøk såvel som dusjen på hostell hvis du starter oppholdet ditt her)

Ønsker du gratis veiledning for å kartlegge dine videre muligheter for studier i utlandet?

Ta kontakt med oss her i SONOR for gratis og uforpliktende prat vedrørende dine muligheter. Våre veiledere er eksperter på å kartlegge dine muligheter iht dine forutsetninger.

Registrer deg for gratis veiledning her!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: