HjemDenne videregående s...

Denne videregående skolen har landets beste resultater

Tekst og bilder: Akademiet Videregående Skole

Det er forskjell på videregående skoler i Norge. Hvilken skole du går på kan være avgjørende for om du fullfører og hvor godt du gjør det.

Akademiet Videregående Skole er en av Norges beste skoler
På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet gjennomfører NIFU, Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning, en undersøkelse av skolebidraget til alle Norske skoler. Undersøkelsen beregner hva skolen bidrar med til elevenes læringsresultater og kalles derfor en skolebidragsindikator. For Akademiet Videregående Skole viser undersøkelsen at skolen, langt på vei, har lykkes med å nå sine mål. – Skolen ble startet med en visjon om å skape en ny skole der alle elever blir sett og inkludert i et trygt læringsmiljø. Målet var at alle skulle fullføre videregående skole med best mulig resultater. Vår målsetning var, ubeskjedent nok, å bli Norges beste og mest fremtidsrettede skole, forteller Kjetil Eide, styreleder og skoleutvikler for Akademiet.

I hovedstaden viser undersøkelsen at Akademiet vgs Oslo er den beste videregående skolen på studieforberedende når det gjelder å få elevene til å fullføre og bestå, med 12,7 prosentpoeng større sannsynlighet til å fullføre og bestå videregående skole, enn ved en gjennomsnittlig norsk videregående skole. Akademiet vgs i Sandnes kan vise til tilsvarende resultater i Sør-Rogaland, og Akademiet vgs i Bergen scorer blant topp-tre på studieforberedende i Hordaland. For Akademiet vgs i Ålesund slår tallene fast at skolen er den beste videregående skolen i Norge når det gjelder å få elevene til å fullføre og bestå i yrkesfag, med hele 18,9 prosentpoeng større sannsynlighet til å fullføre og bestå videregående skole enn ved en gjennomsnittlig norsk videregående skole. Flere av Akademiets skoler kan vise til svært gode resultater. – Undersøkelsen viser at gjennomsnittselev som begynner ved Akademiet, har langt bedre mulighet til å fullføre videregående skole, enn ved nesten alle andre videregående skoler i Norge, konstaterer Eide.

Skoler over hele landet
Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever og har videregående skoler i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Molde og Bergen. Akademiet Privatistskole for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse, finner du i alle byer med videregående skoler og også i Tønsberg og Trondheim. Akademiet Nettstudier tilbys over hele landet.

Skolen tilbyr bredt utvalg av linjer, fra Studiespesialisering med ulike fokusområder som språk, politikk, realfag, rettslære, teknologi, økonomi, samfunnsfag og internasjonalt fokus, til Studieforberedende Medier og kommunikasjon, Studiespesialisering med Toppidrett og Påbygging til generell studiekompetanse. Heltberg-skolene er også en del av Akademiet, Heltberg Private Gymnas ligger i Oslo og Drammen. I Oslo har Heltberg to videregående skoler, Heltberg Private Gymnas Ullevaal og Heltberg Private Gymnas Bislett.  På Ullevaal ligger også Heltberg Ungdomsskole Ullevaal, mens Heltberg Barne- og Ungdomsskole ligger i Drammen. Heltberg tilbyr også utveksling til England, Canada og New Zealand gjennom Heltberg International, for elever i VG2. For elever som ønsker å kombinere idrett og utdanning, har Heltberg Toppidrettsgymnas i Ålesund og Molde.

Les mer om Akademiet og studietilbudet på akademiet.no

Tlf.: 922 36 600
E-post: post@akademiet.no
Søk nå

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: