Hjem«Det er gøy, og veld...

«Det er gøy, og veldig mye interessant å gå rundt og se på»

Mange spente elever besøkte årets utdanningsmesse i Tromsøhallen. Utstillere fra inn- og utland fikk møte en variert gruppe med interesserte ungdommer.

Vi tok en prat med noen av de som besøkte messen, og de kunne blant annet fortelle at utdanningsmessen er en fin plass for å finne ut hvilke muligheter man har, samtidig som man oppdager karrieremuligheter man kanskje ikke har tenkt på tidligere. Noen synes også det var spennende å bli kjent med utstillerne;

Cecilia Johannesen og Regine Myhre,
Går vg3 på medier og kommunikasjon.

Hvordan er det å være på utdanningsmesse?
Regine: – Det er gøy, og veldig mye interessant å gå rundt og se på. Det er spennende å bli kjent med de forskjellige universitetene og høyskolene.
Cecilia: – Det har vært interessant, og det er masse forskjellig her. Jeg ville definitivt hatt flere universiteter som tilbyr medieutdanning.

Har dere fått mulighet til å snakke med noen spennende utstillere?
Regine: – Ja, vi har jo sett litt forskjellig, vi har vært innom Forsvaret, også har vi vært å sett på England-studier, en samisk utstiller og på forskjellige folkehøyskoler.
Cecilia: Jeg snakket med Universitet i Sørøst-Norge, og de hadde markedsføring, noe jeg ikke har tenkt på før.

Det var mange som fikk møte fysiker og vitenskapsformidler, Andreas Wahl. Han viste elevene på utdanningsmessen at realfag er alt annet enn kjedelig!

Benjamin Tangen Olsen
Går vg2 på Ishavsbyen videregående skole, avdeling Breivika.

Hvordan synes du det er å være på utdanningsmesse?
– For meg som planlegger å bli ingeniør en gang i fremtida, så er det en fin plass å finne ut hvilke muligheter man har.

Har du snakket med noen spennende utstillere?
– Jeg snakket med Lånekassa. Jeg synes det er en veldig fin mulighet å få vite hvordan ting fungerer ved å snakke med en person, istedet for å sende melding.

Har du blitt klokere av å gå på messen i dag?
– Jeg har kanskje ikke blitt klokere, men absolutt mer bestemt!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: