HjemDet nærmer seg søkna...

Det nærmer seg søknadsfrist med stormskritt – er du klar for å følge drømmen din om å ta en kreativ utdanning?

Tekst og bilder: SoFI - School of Fashion Industry

Mange ønsker å studere kreative fag, men er usikre på om de tør å satse – man hører stadig vekk at kreative studier ikke gir jobb, men visste du at dette er en myte? I denne artikkelen møter du flere studenter som arbeider i ulike kreative retninger, og mange av dem fikk jobb rett etter studietiden!

Det er mange fordeler med å ta en kreativ fagskoleutdanning. Du jobber praktisk og tett på bransjen, og du studerer noe som gjør deg rustet til å gå direkte ut i jobb. Alle forelesere jobber aktivt innenfor sin bransje, noe som gjør at du får muligheten til å bygge deg et unikt nettverk allerede fra studiestart.

I tillegg til å bygge nettverk, arbeider man kontinuerlig under studiet med skoleoppgaver som er basert på reelle arbeidsoppgaver, slik at når du går ut i jobb har du allerede fått et innblikk i hvordan din nye arbeidshverdag ser ut!

Verden trenger flere praktiske problemløsere med spisskompetanse! Ved å studere interiør eller mote kan du være med på å forme fremtidens industri og karrieremuligheter. Med digitalisering og stadig større fokus på bærekraft trengs det mennesker som kan forholde seg til både den kreative delen av bransjen, og den mer forretningsbaserte delen av bransjen.

Marita Gladsø studerte Motedesign ved SoFI og ble uteksaminert i 2020. Hun jobber nå som stylist i det kreative byrået Nora Creatives, hvor hun har stylet artister som blant annet Arif.

Les mer om Marita her

Foto: Jenny Skavlan x Pierre Robert | This is PR

Ved å ta en utdanning i Moteindustri har du mange karrieremuligheter, blant annet kan du jobbe innen PR-byrå. Et av de mest anerkjente PR-byråene i Oslo er This Is – hvor vi tok en prat med Katrine Kvalstad for å høre hvordan det er å jobbe i bransjen.

Les om This Is PR-byrå her

Gro oppdaget Retail design utdanningen ved SoFI i sommer og fikk en – YES, dette er studiet for meg-følelse! Med 15 års butikk erfaring og stor lidenskap for det kreative fulgte hun magefølelsen og hoppet på det intensive studiet.

Les mer om Gro og retail design her

SoFI – School of Fashion Industry tilbyr seks utdanninger innen mote & interiør. Interessert i en utdanning hos oss? Book studiesamtale med en av oss, eller kom på våre månedlige åpne kvelder og få kreativt påfyll, omvisning på skolen og informasjon om våre studier! Du kan lese mer om skolen og våre utdanninger her.

Vi har felles søknadsfrist for alle våre 1-årige og 2-årige studieretninger innen mote, interiør og retail design 29. april, med oppstart 25. august. Deltid og nettbaserte utdanninger har rullerende opptak.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: