HjemDet spanske profesjo...

Det spanske profesjonsstudiet i Psykologi med norsk lisens!

Tekst og bilder: Studier i Utlandet

De første norske med denne utdanningen har fått lisens av Helsedirektoratet med ett års veiledende praksis – før de kan søke om norsk autorisasjon. Kontakt oss for mer informasjon og søknadskriterier!

Universidad Europea Madrid – i hjertet av Europa.
De første 4 norske med denne utdanningen fra Spania fikk i fjor norsk lisens. Dette gir igjen mulighet for å bli autorisert klinisk psykolog i Norge. Dette programmet blir fort fullt. Søk derfor nå, for oppstart september 2023. Universitetet er et av de største private i Spania og kan by på en drøm av et campus! Universitetet har mange ulike aktiviteter å tilby, i tillegg til idrettsaktiviteter og et bredt utvalg av studieprogram, som psykologi, tannlege, arkitekt, internasjonale relasjoner, business & management, idrett, fysioterapi m. flere.

Psykologi
Universitetet har egen poliklinisk klinikk inne på selve universitetet – et  nasjonalt senter for psykososial assistanse (PAC) som også tilbyr studenter i psykologi et rom der de kan eksperimentere, bygge opp terapeutiske repertoarer og øke kunnskapen om psykologisk vitenskap i sammenhenger med klinisk praksis. Det psykososiale hjelpesenteret har følgende fasiliteter og ressurser: Venterom, to konsultasjonsrom, programvare for planleggingsadministrasjon, programvare for videokonferanser for online konsultasjon, integrerte videokameraer, TV-skjermer og datamaskiner i hver praksis, spesifikke møbler for hvert av konsultasjonsrommene, utstyr for psykologisk intervensjon (spill, psykologiske evalueringstester osv.). Opplæringen gjennomføres i trygge omgivelser og ledes av psykoterapeuter som er eksperter på forskjellige områder og former for psykologisk intervensjon. Dette senteret er autorisert som et helsesenter av den autonome regionen Madrid.

Dette vil du lære
I løpet av psykologiprogrammet vil du løse saker og gjennomgå simulerte øvelser som involverer aktører i klasserom utstyrt med den mest avanserte teknologien innen psykologi. Tjenestene som tilbys deles inn i tre områder: klinisk- og helseområdet, sosiopedagogisk meklingsområde og psyko-pedagogisk område og opplæringsområde. På alle tre områdene kan psykologistudenter utvikle og styrke sine ferdigheter og kompetanse som psykologer. De vil gjøre det ved å delta i psykologiske inngrep som blir veiledet og ledet av en kvalifisert psykolog. De vil også lære meklingsteknikker, ha psykopedagogisk veiledning og forskningsprosjekter ledet av PAC-professorer og forskningspersonale.

Senter for psykososial hjelp er hovedsakelig rettet mot å hjelpe psykologistudenter med å trene sine praktiske ferdigheter. Av denne grunn er PAC-aktiviteter generelt knyttet til bachelorgraden i psykologi og forskergradene i psykologi, for eksempel universitetets mastergrad i generell helsepsykologi og universitetets mastergrad i spiseforstyrrelser og fedme.

Om utdanningen:
– Utdanningen består av en 4 årig Bachelor, der du velger klinisk retning fra år nr.3. Du kan også velge teoretisk retning om du ønsker.
– Deretter 1,5 år klinisk Master. Master Psicologo General Sanitario. Alle studenter med gjennomført Bachelor i helse/klinisk psykologi fra UEM er prioritert inn på Masterprogrammet.
– Total antall år på 5,5 år
– Les mer om utdanningen på vår nettside her

Søknads- og opptakskriterier:
– Bestått vitnemål, studiespesialiserende/Karakterutskrift 2. klasse og 1. termin 3. klasse.
– Bestått engelsk test.
– Skills and abilitiestest (personlighet kartlegging).
– Spansk test (kun for kartlegging av nivå, blank er også helt ok).
– Written Interview.
– fortløpende opptak.
Søknadsprosessen for oppstart september 2023 er nå åpnet. Du bør søke nå! Ta kontakt for søknads- og opptakskriterier.

Les hva Helsedirektoratet sier:
Retten til å få godkjent en slik utdanning fra Spania eller annet EU/EØS-land, der yrket er lovregulert, forutsetter at man har fullført det fullstendige utdanningsløpet som gir spansk autorisasjon som psykolog. Dette inkluderer all obligatorisk praksis i det spanske, autorisasjonsgivende utdanningsprogrammet.

NB! Denne spanske profesjonsutdanningen inneholder klinisk praksis i både Bachelor & Mastergrad, som er obligatorisk for å få endelig vitnemål og registrering i det spanske register som psykolog. Antall timer totalt er ca. 1000. Etter endt utdanning vil du få alle papirer fra universitetet som du trenger for din søknad til Helsedirektoratet.

Kontakt Studier i Utlandet for mer informasjon og hjelp til søknadsprosessen:
inger@studieriutlandet.org / 924 72572

Studier i Utlandets nettside – psykologi
Norsk nettside
Følg oss på Facebook
Instagram Studier i Utlandet

Studier i Utlandet 
Phone: 0047 924 72572

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: