HjemDitt livs beste år p...

Ditt livs beste år på vg2 med Akademiet Utveksling

Tekst og bilder: Akademiet Norge

Er du eventyrlysten og ønsker deg opplevelser for livet? Få et trygt og lærerikt andreår på videregående med Akademiet Utveksling.

Utveksling passer for alle
Å gjøre noe du aldri har gjort før er alltid litt skummelt. Derfor jobber Akademiet Utveksling for at du alltid skal føle deg trygg og godt ivaretatt underveis gjennom hele skoleåret. 

– Det kan ofte være fint for eleven og elevens foresatte å snakke med våre flinke rådgivere eller tidligere utvekslingselever, for å føle seg mer trygg på avgjørelsen om å reise på utveksling i vg2, sier Country Manager i Akademiet Utveksling, Maria Hjellegjerde.

Hun forteller at mange utvekslingselever tar valget om å reise på utveksling allerede på ungdomsskolen, men at noen først bestemmer seg på høsten i vg1. Maria var selv på utveksling da hun var ung, og vet hva som kreves for at utvekslingsåret skal bli bra og føles trygt for deg og de du har hjemme.

Uavhengig av når man tar det store valget, er det gøy med så mange eventyrlystne nordmenn.

– Et år på utveksling kommer du ikke til å angre på. Vi snakker minner for livet og en sjanse du ikke får igjen som vg2-elev!

Maria forteller at flere elever er fast bestemte på hvilket land de ønsker å reise til. Da ønsker vi å utfordre de litt, forteller Maria.

Kanskje har man sett seg ut USA som det store utvekslingsmålet. Det er ikke så rart, fordi amerikansk kultur, som påvirker oss i stor grad gjennom musikk og film, virker veldig spennende for mange norske ungdommer.

– USA er fantastisk. Men vi har jo hele seks spennende destinasjoner å velge mellom!

Hva foretrekker du? USA, Canada og New Zealand byr alle på spennende og unike opplevelser.

Prøv noe nytt
Ønsker du strender, surfing og korallrev bør du reise til Australia. Er du på jakt etter en skolehverdag med sport og friluft er Canada stedet for deg. Vil du til et sted med sjarmerende byliv, kafeer og brosteinsbelagte smågater? Da kan York i England være din reisedestinasjon.

Frister det mer med et land med rik og eksotisk kultur blandet med moderne storbyer? Da kan Kina være et alternativ for deg. Dersom du ønsker deg vakker natur kombinert med adrenalin og actionfylte opplevelser, vil New Zealand være perfekt for deg. Hvis det er «highschool»-viben som inspirerer deg mest, vil USA være ditt utvekslingsmål.

Følelsen av å ha en god venn på andre siden av verden
Akademiet Utveksling merker nå en økt pågang etter at koronapandemien gjorde at mange ikke fikk dratt på utveksling.

– Det er godt å se at så mange vil dra på utveksling igjen. Jeg unner virkelig elever på videregående den opplevelsen det faktisk er å reise på utveksling. Reiser man alene er man helt nødt til å bli kjent med nye mennesker. Både vennskap blant klassekamerater og vertsfamilien er vennskap du vil beholde og gledes over i mange år fremover, kanskje til og med livet ut.

Australia – Strand, surf og korallrev
Landet som ligger «down under» har noen av verdens flotteste strender, yrende korallrev og dykkemuligheter ut av en annen verden. Det er også landet hvor du kan kose med koalabjørner, hilse på en kenguru, nyte soloppgangen fra et surfebrett og oppleve en helt ny kultur på andre siden av verden.

Akademiet Utveksling samarbeider med EQI – Education Queensland International for å tilrettelegge best mulig for ditt opphold i Australia. Queensland kalles gjerne for «The Sunshine State» på grunn av sitt fantastiske vær og klima.  

Les mer om Australia-tilbudet til Akademiet Utveksling

Opplev verden samtidig som du går videregående i Australia, Kina eller England

Canada – Sport og friluft i British Columbia
I verdens nest største land er det et mylder av opplevelser å ta inn for deg som reiser på utveksling. Akademiet Utveksling har partnerprogram med ti ulike skoler i landet, og gir deg god rådgivning på hva som passer deg best. Som internasjonal elev i Canada, vil du gå på en skole med overvekt av canadiske elever, men likevel være sammen med andre utvekslingselever. Det gir det en enorm mulighet til å bygge et solid interkulturelt nettverk med venner fra hele verden.

Canada byr på actionfylte naturopplevelser med fjell, skog, ski og vann, kombinert med shoppingopplevelser og storbyfasiliteter i Vancouver.

Les mer om Canada-tilbudet til Akademiet Utveksling

England – Rustikt, koselig og historisk i York
Med historiske brosteinsbelagte gater og hyggelige kafeer finner du den vakre turistbyen Yorkshire nord i England. York er en av Englands koseligste byer, bare et par timer med fly unna Oslo.

Akademiet Utveksling har samarbeidet med York College i mange år, og kan derfor tilby et solid utvekslingsprogram. Vi sørger for at du som norsk utvekslingselev får hensyntatt krav til fag og emner i løpet av utvekslingsåret ditt.

Les mer om England-tilbudet til Akademiet Utveksling

Kina – Et moderne land med en rik kulturarv
Vil du være med å oppleve en helt ny kultur, nytt språk og et annerledes klima? Kina er et land i enorm vekst og har alt fra moderne storbyer med skyskrapere og fantastiske shoppingmuligheter, til godt ivaretatt kulturarv og historiske perler som bare må oppleves når du er der. Hele 20 prosent av verdens befolkning har kinesisk som morsmål.

Som student i Kina vil du reise til byen Tionxiang, som ligger omtrent 30 minutter unna Shanghai med tog. På internatskolen Maodun High School vil du få oppleve en kinesisk studenthverdag med skoleuniform, varmlunsj, sport og fritidsaktiviteter – og ikke minst vennskap for livet! Du velger selv om du ønsker å bo på campus med andre utvekslingselever eller med en vertsfamilie i nærheten av en skole.

Les mer om Kina-tilbudet til Akademiet Utveksling

New Zealand – Adrenalin og vakker natur i skjønn harmoni
New Zealand frister med actionfylte opplevelser fra eksotiske hav til høye fjelltopper. Hverdagen i New Zealand er lagt opp til studietid, sport og aktivitet og selvfølgelig kvalitetstid med venner og vertsfamilie.

Som i Norge, har New Zealand fire årstider og stor variasjon i klima. Men – de er snudd opp ned. Sommer i New Zealand er fra desember til februar, mens vintertid er fra juni-august.

Les mer om New Zealand-tilbudet til Akademiet Utveksling

USA – Klassisk «highschool»-vibe
Ønsker du å oppleve skikkelig high school spirit? Skolene i USA gir deg et år du sent vil glemme, med klassikere som amerikansk fotball, cheerleading og selvfølgelig årets happening: ballet! USA er verdens tredje største land, og påvirker resten av verden gjennom blant annet kultur, film, musikk og sport.

Med Akademiet Utveksling kan du reise på utveksling til California og oppleve både palmer, strand, fjell og naturperler, i tillegg til destinasjoner som San Francisco, Los Angeles og Hollywood. Skolene i USA er som små akademiske samfunn som fletter sammen studier, sport, fritidsinteresser og personlig utvikling. I tillegg til et stort utvalg av skoler tilknyttet amerikanske vertsfamilier, kan du også velge å bo på campus sammen med andre amerikanske og internasjonale elever

Les mer om USA-tilbudet til Akademiet Utveksling

Les mer om Akademiet Utveksling
Kontakt Akademiet Utveksling
Telefon: +47 982 33 110
E-post: utveksling@akademiet.no

Akademiet Utveksling er en del av Akademiet Norge – Norges største private videregående skole med 13 videregående skoler, 10 privatistskoler og egen nettskole. Trenger du å ta opp fag mens du er på utveksling? Vi hjelper deg gjerne!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: