HjemDrømmer du om å bli ...

Drømmer du om å bli pilot?

Har du lyst på et yrke med en utfordrende hverdag og god lønn? Da kan en jobb som pilot være perfekt for deg. Ved Pilot Flight Academy utdannes du til pilot på kun 2 år, og utdanningen er nær fullfinansiert av Lånekassen.

Hvem kan bli pilot?
For å bli pilot kreves motivasjon, gode holdninger og engasjement og innsats under utdanningen. Etter et intenst og læreriktig studieløp vil du få et internasjonalt flysertifikat som kvalifiserer deg til å søke jobb i et flyselskap.

En karriere i luften
Markedet er på vei tilbake i rekordfart, og flyselskapene ansetter igjen. Om du starter din utdanning nå, vil du være ferdig utdannet i en tid hvor markedet igjen skriker etter nyutdannede piloter. Boeing har estimert at det trengs over 600 000 nye piloter over de neste 20 årene.

Hva er kravene for å bli pilot?
For å begynne på vår pilotutdanning må du enten ha generell studiekompetanse, være over 23 år, eller ha et fagbrev.

Har du god allmennhelse, normal hjerte- og lungefunksjon, normal hørsel og godt fargesyn, og består vår nettbaserte opptaksprøve, er du kvalifisert for vår pilotutdanning. Du kan gjerne bruke briller, så lenge synet ditt er innenfor +/- 6.

Hvor?
Pilot Flight Academy har sin hovedbase i Sandefjord. Deler av utdanningen gjennomføres også ved vår samarbeidspartner US Aviation Academy i Denton, Texas. Her vil studentene tilbringe omtrent tre måneder av sin utdanning og fly de tre første fasene av sin flytrening.

Hvor mye koster det?
Utdanningen koster 1 050 000 kroner. I tillegg kommer utgifter til flymedisinsk undersøkelse og eksamensavgifter. På nettsidene våre finner du mer informasjon om kostnadene.

Kan jeg søke lån fra Lånekassen?
Pilot Flight Academy er en godkjent fagskole og studiet er derfor nær fullfinansiert gjennom Lånekassen. I tillegg til det man får fra Lånekassen vil man trenge en egenkapital på 200 000 kroner.

Hvordan er studiet lagt opp?
Studiet starter med 8 måneder teori. I løpet av disse månedene skal du gjennom 13 fag og 13 eksamener. Etter endt teori og beståtte eksamener starter man sitt flyprogram. Første del av flyprogrammet (ca. 90 flytimer) gjennomføres ved US Aviation Academy i Denton, Texas.

Skolen vil bistå studentene med søknad om visum og dekker bolig under tiden i USA. Etter at man har fullført de tre første fasene i USA, vil man reise tilbake til Sandefjord hvor man skal gjennomføre resten av studiet sitt.

Som en del av programmet skal studentene også gjennom et A-UPRT kurs på slutten av sitt studieprogram.

Hvor kan jeg bo under studietiden?
Vi har hybler på campus som er tilgjengelige for våre studenter. Hyblene er nye og moderne med eget soverom og delt kjøkken og oppholdsrom.

Trenger du mer informasjon?
Hvis du ønsker mer informasjon om pilotutdanningen og Pilot Flight Academy er du velkommen til å ta kontakt med oss eller melde deg på en av våre «Åpne Dager» 15. mai eller 29. mai. Vi svarer på alle spørsmålene du måtte ha.

Mer informasjon og kontaktinfo finner du på pilot.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: