HjemEn annerledes videre...

En annerledes videregående skole i sentrum av Oslo

Tekst og bilder: Heltberg Private Gymnas

På Bislett finner du en privat videregående skole som fokuserer på relasjoner mellom elever og lærere og fleksibilitet i skolehverdagen.

Privat videregående skole i sentrum
Heltberg Private Gymnas Bislett er en privat videregående skole i Oslo, rett overfor Bislett Stadion. Elevene har enkel tilgang med kollektivtransport som t-bane og buss, samtidig som kafeer, matbutikker, treningssenter og parker ligger i umiddelbar nærhet. Skolen er liten etter Oslostandard og assisterende rektor ved skolen, Mathias Vad, forteller at dette bidrar til å skape et skolemiljø med nære relasjoner mellom elevene og mellom lærere og elever.

– Forskning viser at elever lærer mer dersom de trives på skolen og har et godt forhold til lærerne. Det er viktig for oss som skole siden vi vet at dette har stor betydning for elevenes skolehverdag. Vi har blant annet et eget program de to første ukene på skolen og legger i den tiden ekstra godt til rette for at hver elev skal bli kjent med medelever og lærere. Mathias forteller også at når elever begynner på Heltberg Bislett, vil skolen hjelpe hver enkelt med å finne sine mål og hvordan skolen best mulig kan hjelpe elevene å nå disse målene.

Nært forhold mellom elever og lærere
– Hos oss er det kort vei til lærerkontorene og rådgiver, elevene vil alltid treffe en eller flere av skolens medarbeidere i skolens fellesområder, sier Mathias videre. Tomas Thorarinsson går i VG3 på Heltberg Bislett og er veldig fornøyd med skolen. – Jeg begynte på skolen uten å kjenne noen andre, men merket fort at skolen av annerledes. Førsteinntrykket mitt var at lærerne var hjelpsomme og hadde et ønske om at jeg skulle gjøre det bra. Forholdet mellom elev og lærer på Heltberg Bislett er annerledes og bedre en det jeg har opplevd tidligere. Man blir godt kjent og får et veldig nært forhold til lærerne. Lærerkontorene er også i nærheten av klasserommene, det gjør det veldig lett for oss elver å ta kontakt!

Studietid og montessori-pedagogikk
På Heltberg Bislett har elevene studietid i flere fag. Mathias Vad forteller at dette er inspirert av Maria Montessori sin tankegang om et positivt elevsyn og utvikling av selvstendighet. I studietiden jobbes det med fag i gode rammer, elevene sitter som de ønsker i åpne romløsninger og arbeider. Flere lærere er tilgjengelig for å veilede og hjelpe de som ønsker det. Studietiden skiller seg fra tradisjonell undervisning, med elever i et klasserom og lærer som underviser, ved at elevene har langt større grad av innflytelse over hva de vil jobbe med.

– Elevene jobber med det faget de trenger å jobbe med og får mulighet til å disponere tiden slik de mener er mest nyttig. Bakgrunnen for dette er at vi mener at ved involvering i egen læring og mulighet til å gjøre egne prioriteringer, lærer elevene bedre. En lærer også å bli mer bevisst på hva en trenger å jobbe med og hvordan en bør jobbe. Studier ved høyskoler og universitet i tillegg til arbeidslivet, fungerer i stor grad på lignede måte og vi mener at vi på denne måten forbereder elevene best mulig til fremtidige høyere utdanning og arbeidsliv, avslutter Mathias.

Heltberg er en del av Akademiet
Heltberg er en del av Akademiet. Heltberg Private Gymnas ligger i Oslo og Drammen. I Oslo har Heltberg to videregående skoler, Heltberg Private Gymnas Ullevaal og Heltberg Private Gymnas Bislett.  På Ullevaal ligger også Heltberg Ungdomsskole Ullevaal, mens Heltberg Barne- og Ungdomsskole ligger i Drammen. Heltberg tilbyr også utveksling for elever i Vg2 gjennom Heltberg Utveksling.

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever og har videregående skoler i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Molde og Bergen. Akademiet Privatistskole for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse, finner du i alle byer med videregående skoler og også i Tønsberg og Trondheim. Akademiet Nettstudier tilbys over hele landet.

Les mer om Heltberg Bislett
Tlf.: + 47 930 77 990
E-post: bislett@heltberg.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: