Vil finne noe som engasjerer – og som ikke er helt A4!

Den store utdanningsmessen i Tromsø er avsluttet for denne gang, og Tromsøhallen har i to dager vært fylt av elever som søker informasjon om utdannings- og karrieremuligheter.

Vi snakket med Martin og Andreas, som begge to går VG 2 studiespesialisering på Hadsel VGS. De var førstemann inn på messa da den åpnet i dag og har vært her i en time nå. Begge to syns det er interessant å være på utdanningsmessen, og har oppdaget flere utdanninger som de ikke visste at fantes, som for eksempel innen kirken, dykker og fengselsbetjent.

Martin har lyst å ta førstegangstjeneste i forsvaret når han er ferdig med videregående, for å få en pause fra skole før han begynner å studere. Etter det har han planlagt å gå på Politihøgskolen i Bodø, og syns det er litt dumt at Politihøgskolen ikke hadde stand på messa.

Andreas er usikker på hva han vil gjøre etter videregående. Klassen var på besøk på UiT i går, og han tror ikke at studier på universitet er noe for han, selv om det kan endre seg. Han har lyst å finne noe som interesserer og engasjerer han – og helst noe som ikke er helt A4. Vi ønsker begge to lykke til!

Vinneren av «beste stand» ble denne gangen UiT – Norges arktiske universitet, som engasjerte de besøkende med god informasjon fra både studenter og ansatte på universitetet. Vi gratulerer så mye med seieren!