HjemFlotte dager på utda...

Flotte dager på utdanningsmessen i Stavanger

Utdanningsmessen i Stavanger er ferdig og vi har hatt noen fine dager på utdanningsmessen i Stavanger Forum. Som vanlig er det mange spente elever som får god informasjon om utdanning og karrierevalg fra engasjerte og kunnskapsrike folk på standene.

Jeg er vitne til mange gode samtaler, og på vei ut møter jeg Julie Helen Lopez, Elim Solomon Zerie, Tuva Lillemo og Yusuf Isak fra Bryne skole. De går alle vg2 på studiespesialisering. Julie er på messen for første gang. De andre har vært på messe før. Jeg spør hvordan det er å være på messe. De er ivrige og svarer litt i munnen på hverandre; «det er kjekt å være på messe», «brosjyrer er fint å lese i senere» og «folk er hyggelige».

Jule, Elim, Tuva og Yusuf

Tuva følger opp med å fortelle at hun synes det er lærerikt «jeg har fått mye informasjon og gode råd om mulighetene som finnes». Yusuf er enig, og han synes det å være på messe gjør det mye lettere å velge senere. Som 2. årselev har han fortsatt et år igjen av skolen. En av de tingene han satt stor pris på med messene var å få vite hva som kreves av fag og karakterer for å komme inn på ulike studier.

De er alle fornøyde med informasjonen de har fått, spesielt om folkehøgskoler. De visste ikke at det fantes så mange av dem. Elim forteller at hun har fått mye informasjon om høyskoler og folkehøgskoler hun ikke har fått andre steder. Tuva synes det er fint at det er så mange utstillere slik at hun lettere kan finne noe som passer. Julie følger opp og sier det er bra det er mange der, slik at hun kan skreddersy utdanningen slik at det passer for henne selv.

Til neste år tenker Julie å ta friår, eller å hoppe rett på lærerstudiet. I friåret vil hun gjerne reise til utlandet med EF, gjerne til et land som ikke er engelsktalende. Elim har lyst til å ta sykepleien og deretter bli jordmor. Hun fikk god informasjon om denne prosessen fra Norsk Sykepleier Forbund, hun synes også det var interessant å høre om tannlegestudier i utlandet. Tuva vet ikke helt hva hun vil bli når hun blir voksen, men hun har mange drømmer, blant annet med å bli lærer eller hotelldirektør. Før hun starter på utdanningen vil hun kanskje på folkehøgskole. Yusuf vet ikke helt hva han skal bli når han blir voksen. Han vil derfor studere økonomi for å holde alle mulighetene åpne. Han har snakket med BI og fått god informasjon fra dem om hvilke muligheter som finnes.

Når utdanningsmessen nærmer seg slutten er det tid for kåringen av beste stand. Denne gangen er det Noroff som stikker av med seieren. Jeg møter en glad gjeng på standen. De har ny profil og en kube i taket. Som alltid gratulerer jeg med seieren og spør hva de tror er årsaken til at de har vunnet. De trekker selv frem den nye profilen og en interaktiv stand. I tillegg til hyggelig folk, sier de med glimt i øyet! Jeg er enig, hyggelige og kompetente folk er noe av det viktigste for at de besøkende skal få god informasjon på utdanningsmessen.

Jeg ønsker Julie, Eilim, Tuva og Yusuf lykke til med neste års utdanningsvalg!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: