Hjem«Folk burde ta seg e...

«Folk burde ta seg en tur på messen!»

Tekst og bilder: Ta Utdanning

Utdanningsmessen i Ålesund gikk av stabelen på mandag og tirsdag denne uka og ble besøkt av et stort antall studiesøkende ungdommer som fikk mye nyttig informasjon på messen. Vi snakket med noen av dem:

Ida går påbygg ved Fagerlia VGS og synes det er nyttig å være på messen, for å finne ut hva hun skal studere videre. Hun har tidligere tatt hudpleie på VGS og ønsker kanskje å fortsette innenfor dette fagfeltet. Hun kan også tenke seg å reise til utlandet, for eksempel til Italia eller Australia. Hun har fått nyttig informasjon om dette fra flere utstillere som EF Education og Kulturakademiet. Hun har også oppdaget et nytt yrke / studieretning som hun ikke har tenkt på før messen og det er Fengselsbetjentutdanningen. Dette synes hun virker interessant da hun liker å jobbe med mennesker. Hun synes virkelig at folk burde ta seg en tur på messen!

Niclas og Hedwig fra Ålesund folkehøgskole synes også at det er interessant å være på messen. Niclas vurderer å studere i Polen fordi han er halvt polsk, og fordi det er gode skoler der og billig. Hedwig skal ta opp fag etter året på folkehøgskolen for å forsøke å komme inn på juss studiet i Bergen. Hun synes det er synd at Universitetet i Bergen ikke er representert på messen da hun kunne tenkt seg å snakke med dem.  Hun har likevel fått mye nyttig informasjon om f.eks studiemuligheter i utlandet som også er interessant. De synes begge at det er veldig fint å få informasjon fra studentene som står på standene og høre om deres erfaringer, tips og ærlige svar. Nettsidene til studiestedene kan ofte ‘pynte’ på sannheten og gi ikke alltid et reelt bilde på hvordan det egentlig er å studere der.

Vi ønsker alle tre riktig lykke til med valg av videre utdanning og karriere!

Beste stand
Det var den kreative og hjemmekoselige standen til Ålesund Kunstfagskole som ble kåret til den beste standen på messen i Ålesund. Marianne Molvær Nygård som har vært ansvarlig for standen er overveldet over å vinne denne gjeve seireren. Hun forteller at de har brukt smakebiter fra skolen på standen som ulike studentarbeid og tre tegnebrett som ble flittig brukt av de besøkende. Marianne er selv billedkunstner og faglærer på skolen, og hun hadde med seg tidligere student Julian Iversen på standen. Vi gratulerer begge med seieren!

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: