Hjem-Vi sikrer god kunns...

-Vi sikrer god kunnskap om alt elevene ønsker svar på

Hanna og de andre studentene vil stå klare til å møte elevene deres på utdanningsmessene, og de ser frem til å svare på spørsmål og dele av sin kunnskap om universitetene.

Her kan du lese om Hanna sine egne erfaringer med å møte elevene på utdanningsmessene:

De siste tre årene har jeg sammen med andre engasjerte studenter jobbet fysisk og digitalt som studentambassadør på utdanningsmessene. Jeg er jeg selv student ved NTNU i Trondheim, hvor jeg har fullført en bachelor i psykologi og nå går siste året på en toårig master i rådgivningsvitenskap. Jeg visste relativt tidlig at dette var fagområdet jeg var interessert i, og var proaktiv i søken etter informasjon om mine muligheter i slutten av videregående.

Likevel husker jeg det som mer utfordrende å finne informasjon om det jeg var aller mest nysgjerrig på nemlig hvordan det er å være student, når det gjaldt studiemiljøet, det å flytte hjemmefra, og den nye hverdagen. Dette er noe jeg også opplever at en betydelig andel av elevene som besøker messene ønsker informasjon om.  

Elevene kommer med spørsmål om mange ulike tema, avhengig av deres forhold til sitt eget studievalg. Noen vet tidlig hva de ønsker å studere, og ønsker informasjon om snitt, studiesteder, det å ta opp fag, og andre spørsmål som krever mer konkrete svar. Andre er usikre på hvor de skal starte, og ønsker å få inspirasjon til hvor de kan starte tankeprosessen. Spørsmålene som kanskje går aller mest igjen, er likevel spørsmål rundt studentenes erfaringer som ikke nødvendigvis kan finnes på universitetenes nettsider. «Hvordan er studiet forskjellig fra videregående? Er det vanskelig å få nye venner? Er forelesningene på engelsk? Hvordan er fadderuka? Hvor mye må jeg lese i uka?» er vanlige spørsmål. 

For å kunne møte hele elevgruppen, anser jeg det derfor som viktig å ha tilgjengelig studenter som elevene kan prate med. I tillegg til den mer objektive informasjonen som vi har verktøyene til å svare på, kan gi elevene et ærlig og oppdatert innblikk i disse spørsmålene, som sjeldent kan erstattes av enkle googlesøk. Vi er derfor opptatt av å være studenter fra mange ulike universiteter, studieretninger og med ulike erfaringer, for å kunne sikre god kunnskap om alt elevene ønsker svar på.  

-HannaBesøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: