HjemGod stemning på året...

God stemning på årets siste utdanningsmesse

Utdanning og Karriere 2019 rundet av i Oslo Spektrum denne uka. Engasjerte utstillere fra både inn- og utland sto parat til å svare på spørsmål og gi nyttig informasjon til mange interesserte ungdommer.

Vi snakket med to jenter som syntes det var veldig kjekt å være på messen:

Maya og Tyra fra St. Olav VGS har begge fått vite mer om studiene de er interessert i og et bedre innblikk i utdanningen og yrket.

Maya vil helst bli sykepleier, og har funnet ut mer om hva dette studiet inneholder, samt hvilket karaktersnitt som kreves. Hun har blant annet snakket med Universitetet i Tromsø, Diakonhjemmet og Norsk sykepleierforbund. Hun synes alle som står på standene er veldig engasjerte og hjelpsomme.

Tyra ønsker å søke på lærerutdanningen, og har funnet ut at det er mange flere studiesteder som tilbyr denne utdanningen enn hun var klar over før messebesøket. Hun har snakket med alle aktuelle studiesteder og fått mye nyttig informasjon. Hun har også snakket med utstillere som tilbyr medisin og psykologi i utlandet, men helst vil hun studere i Norge.

Begge jentene kjenner på at det ikke er lenge igjen til de skal begynne å studere, og er de veldig spente på studenttilværelsen. De vil begge starte på høyere utdanning direkte etter videregående og heller ta et friår senere.

Vi ønsker dem begge lykke til!

Beste stand

Det var Høgskolen i Innlandet som ble kåret til beste stand på utdanningsmessen i Oslo. Vivian Myhre som er hovedansvarlig synes det er artig å se at det de gjør fungerer. Hun forteller at de har innredet standen slik at den er innbydende og koselig, med flere sittegrupper.

– Mange av de besøkende setter pris på å få sette seg ned mens de er på messen og dette innbyr til lengre og bedre samtaler. Dette fører til bedre ro og konsentrasjon for elevene som skal fordøye mye ny informasjon, forteller de.

Vi gratulerer så mye med seieren, og ønsker velkommen tilbake på messen neste år!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: