HjemHar du en drøm om å ...

Har du en drøm om å bli lege?

Tekst og bilder: SONOR Interstudies

Har du et brennende ønske om å hjelpe, lindre smerte og gi bedre livskvalitet til menneskene rundt deg? Da kan legeyrket passe for deg.

SONOR Interstudies samarbeider med fire universiteter i Sentral-Europa og et på Kypros som tilbyr medisinutdanning på engelsk. Søknadsportalene åpnes etter nyttår, og det kan være lurt å forberede seg allerede nå!

  • Ta kontakt med SONOR Interstudies tidlig for å kartlegge dine muligheter ved de forskjellige universitetene.
  • Begynn allerede nå å forberede deg på opptaksprøvene, SONOR Interstudies har flere du kan få øve deg på.
  • Flere av universitetene krever at du tar Hepatitt B-vaksine, for å rekke det må du begynne 6-12 måneder før studiestart.
  • Kontakt faglærerne dine og fortell om planene dine, ofte kan de hjelpe med hvordan du kan øve mest mulig effektivt.

Alle våre samarbeidsuniversiteter vil gi deg autorisasjon til å praktisere som lege i Norge.

Charles University, 3rd Faculty of Medicine

Charles University, eller Karlsuniversitetet, er det eldste og største universitetet i Tsjekkia. De medisinske fakultetene er regnet som de beste i Tsjekkia og mest fremtredende i Europa. Charles University’s 3rd faculty of medicine ble grunnlagt i 1953.  En medisinsk grad fra Charles University er internasjonalt anerkjent, og mye av studiet består av problembasert læring.

Opptaket baserer seg på at du har fått vitnemål fra videregående og at du består en opptaksprøve i kjemi, biologi og fysikk/matematikk. Søkere som gjør det bra på den skriftlige prøven vil også måtte gjennomføre et intervju på engelsk.

Er dette et universitet som frister? Ta kontakt med SONOR Interstudies på info@sonor.no eller info@interstudies.no

Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991. Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. Det er omtrent 500 norske studenter ved fakultetet. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra nøye oppfølging.

Opptaket baserer seg på at du har fått vitnemål fra videregående og at du består en opptaksprøve i kjemi og biologi.

Ta kontakt med SONOR Interstudies på info@sonor.no eller info@interstudies.no for mer informasjon om universitetet.

The Medical University of Warsaw

The Medical University of Warsaw er det eldste medisinske universitetet i Polen, og har en over 200 år lang historie. Universitetet har siden 1993 tilbudt engelskspråklig medisinprogram, og tilbyr 80 plasser til internasjonale studenter hvert år. Som norsk student vil du ta del i undervisningen på 2nd Faculty of Medicine. Universitetet holder til sentralt i Warszawa.

Opptaket baserer seg på at du har fått vitnemål fra videregående og at du består en opptaksprøve i kjemi, biologi og fysikk. Det er også krav om minimum karakteren 4 i engelsk fra VG1.

Ta kontakt med SONOR Interstudies på info@sonor.no eller info@interstudies.no for mer informasjon om dine studiemuligheter ved dette universitetet.

Riga Stradins University

Riga Stradins University ble grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. Ved universitetet kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier. Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er 25% av studentene internasjonale.

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig, men bare kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk, og de krever minst 4 i både standpunkt- og eventuelle eksamenskarakterer i disse fagene.

Ta kontakt med SONOR Interstudies på info@sonor.no eller info@interstudies.no for mer informasjon om opptakskravene.

University of Nicosia, Medical School

Universitetet er et av de ledende universitetene på Kypros, og er den største selvstendige utdanningsinstitusjonen på øya. Med undervisningsmetoder hentet fra vestlig utdanningssystemer og med en internasjonal filosofi holder University of Nicosia en høy standard. Universitetet er stolt av å ha moderne undervisning for studentene basert på den nyeste forskningen. Studentene nyter godt av universitetets bredde, og med kvalitetsprogrammer innen ernæring, fysioterapi og idrettslære, er det fokus på læring på tvers av miljøene.

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Universitetet krever at søkere skal ha biologi og to andre realfag (kjemi, fysikk eller matematikk). Søkere må minst ha 4,5 i snitt uten tilleggspoeng og 4,5 i relevante realfag. Alle kvalifiserte søkere vil bli invitert til et telefonintervju.

Ta kontakt med SONOR Interstudies på info@sonor.no eller info@interstudies.no for mer informasjon om søknadsprosessen.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: